A Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) parlamenti képviselői Deli Andor fideszes EP-képviselő meghívására munkalátogatáson vettek részt Brüsszelben. A képviselők találkoztak a magyar néppárti delegáció tagjai közül Gyürk András delegációvezetővel, valamint Csáky Pál, Sógor Csaba es Tőkés László határon túli magyar képviselőkkel. 

A közlemény, amelyet a látogatás kapcsán Deli Andor adott ki, leszögezi: a VMSZ-es képviselők ellátogattak az Európai Néppárt székházába, ahol Patrick Vollerral, a párt nemzetközi titkárával tárgyaltak. Ismertették az elmúlt időszak szerbiai történéseit, többek között a VMSZ aktív szerepvállalását a köztársasági elnökválasztási kampány során. Voller elégedettségét fejezte ki a VMSZ eredményes hozzájárulása kapcsán, valamint pozitívan értékelte a párt kormányban betöltött szerepét. 

 A kommüniké kiemeli: a vajdasági vendégek Ana Hrustanović nagykövet meghívására látogatást tettek Szerbia EU-s Állandó Képviseletén is, ahol áttekintést kaptak az EU-integrációs folyamatok állapotáról és az észt elnökség alatt várható fejleményekről.