Akik figyelemmel követik Györe László pályafutását, azok jól tudják, a mérkőzései előtt nem árt, ha az ember bevesz valamilyen vérnyomáscsökkentőt, mert az izgalmak azok szinte minden meccsén garantáltak. Nem volt ez alól kivétel a szlovákiai Poprádon zajló challenger tenisztorna második fordulója sem, amelyben Györe – a hetedik meccslabdát kihasználva – 1:6, 7:5, 7:5-re nyert a cseh Zdenek Kolar ellen.

Györe még közelebb a top100-hoz

Habár Györe Lászlónak a múlt héten nem sikerült a második fordulónál tovább jutnia a caltanissettai challenger tenisztornán, miután három játszmában szenvedett vereséget a későbbi győztes Paolo Lorenzitől, a zentai teniszező így is javított világranglistás helyezésén. A június 12-én kiadott rangsorban Györe a 124.

A világranglista 121. helyén álló teniszező az első játszmát fél óra játék után veszítette el 6:1-re (Kolar kétszer nyerte el Györe adogatójátékát), s a másodikban is break-hátrányban volt, azonban a szett felénél elkapta a fonalat. A zentai teniszező a hét break-labdából négyet, a cseh játékos pedig a hatból hármat használt ki, s így végül 54 perc után Györe 7:5-tel egyenlített.

A harmadik játszmában az izgalmak tovább fokozódtak, s hiába játszott Györe fölényben, nem sikerült megnyugtató előnyre szert tennie, ehelyett fej-fej mellett haladtak. A tizedik játékig úgy jutottak el, hogy mindketten háromszor veszítették el a saját adogatójátékukat. Györe a tizenegyedikben magabiztos volt, utána pedig egy újabb breakkel sikerült lezárnia az utolsó pillanatokig izgalmas mérkőzést.

A torna harmadik kiemeltje végül egy 137 perces találkozón győzte le a 20 éves Kolart, aki a hétfőn kiadott világranglistán a 173. helyet foglalja el. A találkozón Györének 19 lehetősége volt elnyernie ellenfele adogatójátékát, s ezt nyolcszor meg is tette, míg Kolarnak 13 break-labdája volt, s ő ebből szintén 8-at használt ki.

Györe a negyeddöntőbe jutással 17 pontot gyűjtött, s ezt további 16-tal növelheti, ha holnap legyőzi honfitársát, Filip Krajinovićot, aki szerdán 7:6, 6:1-re nyert a magyarországi Balázs Attila ellen.

Györe másfél óra alatt győzte le Szafvatot

Magabiztos győzelemmel kezdte meg szereplését a szlovákiai Poprádon zajló, 64 ezer euró összdíjazású salakpályás tenisztornán. A világranglista 121. helyezettje 6:3, 6:2-re győzte le az egyiptomi Mohamed Szafvatot (279. a világranglistán).