A zentaiak jól tudják: ha péntek akkor heti piac. Nos, a következő, június 16-ra eső heti piacon a rengeteg hagyományos portéka: zöldség, sárgarépa, karalábé, s persze a finomabbnál-finomabb gyümölcsök mellett Döme Szabolcs, Beszédes István, Beszédes Valéria, Bíró Tímea, Böndör Pál, Brenner János, Csík Mónika, Csorba Béla, Döme Szabolcs, Fehér Dorottya, Fodor István, Gondi Martina, Hernyák Zsóka, Hicsik Dóra, Horváth Szilárd, Hugyik Richárd, Losoncz Márk, Molnár Tibor, Papp Árpád, Pejin Attila, Rajsli Emese, Sándor Zoltán, Sinkovits Péter, Solymosy-Kurunci Viktória, Szarka Mándity Krisztina, Szarka Zoltán, Szűgyi Ferenc, Tari László, Várady Tibor, Vázsonyi Csilla, Vékás János, Virág Gábor és Zsoldos Ervin szellemi portékái is gazdagítják majd a messze földön híres zentai agora kínálatát.

A 88. Ünnepi Könnyhéthez és 16. Gyermekkönyvnapokhoz kapcsolódó vajdasági esemény pultjai mögött ott lesz az Életjel, a Forum Könyvkiadó, a Solymosi Könyvesház, a Thurzó Lajos Oktatási és Művelődési Központ, a zentai Történelmi Levéltár, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet, a szabadkai Városi Múzeum, a Magyar Szó Lapkiadó Kft., és a zentai zEtna Kiadó is.

Légyott a könyvvel címmel, 10-14 óráig a hetipiac látogatói a vajdasági magyar könyvek kínálatával is találkozhatnak, akik pedig betekintést szeretnének nyerni szerző és kiadó világába, azok beszélgetéseken, villám-könyvbemutatókon is részt vehetnek a piac belső terére nyíló Rin-Tin-Tin kávézó kerthelyiségében, a friss kötetekbe ajánlást is kaphatnak a jelen lévő szép számú szerzőtől.