Cérna Tibor, a Jugoszláv Hadsereg 1999-ben elesett katonájának emlékművét leplezte le ma Aleksandar Vučić Torontálvásárhelyen. Ez alkalommal elmondta, bizottságot alakít, amelynek feladata egy központi emlékmű felállítása lesz a Košare laktanya védelme során elesett katonáknak.

1999 április 27-én a Koszovói Felszabadítási Hadsereg (UÇK) és a NATO erői megtámadták az albán határon lévő Košare laktanyát, amelynek során a szerb-montenegrói hadsereg 108 katonája, az UÇK-nak pedig kétszáz tagja esett el.

Vučić az emlékművet Cérna Kata, a katona édesanyja jelenlétében leplezte le, ez alkalommal elmondta, Szerbia hálával tartozik a családnak, ezzel az emlékművel pedig azt szeretné kifejezni, még ha jelentős késéssel is, hogy Szerbia emlékezik hőseire.

A 21 éves Cérna Tibor a Jugoszláv Hadsereg 125. motorizált gyalogos egységének a katonája volt, aki a laktanya elleni támadás során vesztette életét. Katonatársai vallomása szerint Cérna a támadás alkalmával önként elhagyta fedezékét, hogy így fedje fel egy ellenséges mesterlövész helyzetét, aki feltételezhetően a francia idegenlégió tagja volt és napok óta okozott akkor már kellemetlenségeket a katonáknak. Miután elhagyta fedezékét, Cérnát a mellkasán találta el egy golyó, amely súlyosan megsebesítette, de talpon maradt a következő lövésig, amely a nyakán találta el, ezzel pedig segített saját társainak, hogy felfedjék a helyzetét és likvidálják.