Mint arról mi is beszámoltunk, Aleksandar Vučić államfői beiktatási ceremóniája napján Belgrád központjában tiltakozó megmozdulások is voltak, amelyek számos esetben tettlegességig fajultak, ráadásul számos esetben nem is a haladó vezért bíráló tüntetők voltak az államfői verőlegények célpontjai, hanem az újságírók.

A Cenzolovka portál most nyilvánosságra hozta azokat a fotókat, amelyeken látható, hogyan léptek fel az őrző-védő funkciót ellátó nehézfiúk a tüntetőkkel és az eseményt rögzítő újságírókkal szemben, amit a rendőrség egyenruhás tagjai tétlenül szemléltek.

 

A biztonsági emberek brutálisan húzzák a földön a Tanjug fotóriporterként dolgozó kiskorú munkatársát M.M.-et és Marko Radosavljević tüntetőt.

 

A biztonságiak rángatták Lidija Valtnert a Danas újságírónőjét is, a háttérben pedig a rendőrök láthatók, akik mindössze néhány méterrel állnak távolabb, de nem tesznek semmit.

A jelenlévők arról számoltak be, hogy az ellenük elkövetett erőszakos cselekményekben a rendőrség civilben lévő tagjai is részt vettek, az egyenruhások pedig mindezt tétlenül szemlélték. Így néz ki a szerbiai véleményszabadság 2017-ben a Szerb Haladó Párt és koalíció partnerei uralma alatt.

(Fotók: E-stock)