Tatjana Mirković – Jelača két év után tért vissza az atlétikapályára, s a hétvégén a Kruševacon megrendezett országos bajnokságon aranyérmes lett a gerelyhajítók versenyében, miután az 54,15 méteres dobását senkinek nem sikerült túlszárnyalnia.

Az öröme azonban csak a hazafelé tartó út egy darabjáig tartott, ugyanis az egyik fizetőkapunál útonállók támadták meg az országos bajnokot, aki minden bizonnyal lélekjelenlétének köszönhetően úszta meg a verést, mivel a központi zár funkciónak köszönhetően azonnal bezárta az autó összes ajtaját, így a két férfi „csak” a visszapillantó tükröket törte le, miközben az autót rugdosták és halálos fenyegetéseket kiabáltak az autóban ülő atlétának.

„Ezúton felkérem a sportolókat és a barátaimat, hogy mutassanak példát másoknak, hogy ilyen stresszes helyzetekben alkalmazzák az önkontrollt és hívják a rendőrséget. Ennek a két személynek, akik halálosan megfenyegettek bennünket, sikerült elmenekülniük a helyszínről, a rendőrség jelenleg végzi a dolgát. ÁLLÍTSUK MEG AZ ERŐSZAKOT” – írta Tatjana Mirković – Jelača az FB-oldalán.