A vranjei kaszárnya helyiségeiben, amelyben a rendőrség bevetési egységei (Interventne jedinice policije) és a csendőrség tagjai tartózkodnak, február óta nincs áramellátás. A rendőrök panaszkodnak arra is, hogy az étel mennyisége, amelyet kapnak, nem elégséges a tizennégy órás munkához, tudatta a reprezentatív Szerbiai rendőrségi szakszervezet.

Áram természetesen nincs a mellékhelyiségekben sem, a rendőrök pedig arról értesítették az érdekvédőket, hogy a kaszárnyában bogarak is megjelentek.

Noha a rendőrök több ízben kértek rovarirtást, semmi sem történt, olvasható a szakszervezeti közleményben, amely kiemeli: a rendőrök arra is rámutattak, hogy az élelem, amit kapnak, nem felel meg azoknak az embereknek, akik napi 14 órát dolgoznak.

„A bevetési egységek és a Csendőrség 36 tagja osztozik egyetlen vízmelegítőn, öt mosdón és öt guggolós vécén a vranjei kaszárnyában. Február óta nincs áram sem a szobákban, sem a mellékhelyiségekben. Mindezek után azt várják tőlüjk, hogy napi 14 órán át aktívan részt vegyenek a migránsválság kezelésében“ – olvasható a közleményben, amely azt is kiemeli: a rendőrök „megerősített ellátás“ gyanánt fejenként 50 gramm élelmet kaptak kiegészítésképpen, azaz hárman osztoznak egy konzerven.

A szakszervezet kiemeli: már két éve eredménytelenül mutat rá azokra a borzalmas körülményekre, amelyek közepette a rendőrök a terepen élnek. Az érdekvédők felszólították a belügyminisztert és a rendőrség vezetőségét, hogy kicsit kevesebbet foglalkozzanak politikával és pártérdekekkel, és többet a rendőrök munkakörülményeinek javításával, mondta a Szerbiai rendőrök szakszervezetének elnöke, Veljko Mijailović.