Az alsóörsi motoros Kánaán, a Harley-Davidson Open Road Fest, ahogyan a neve is mondja, igazi keménykötésű rockerek találkozóhelye. A régió egyik legnagyobb zenei és motoros fesztiválja a Balaton északi partjánkipufogók dübörgésétől és gitárrifektől hangos, immár 18 éve. Az idén mégsem a Ten Years After fellépése hozta lázba a magyar médiát, hanem az, hogy az öreg rockerek picit idegesek lettek a zenei felhozatal miatt.

Történt ugyanis, hogy pénteken hajnalban  mindenki Dévényi Tibi bácsija, a lemezlovas és televízós személyiség a Rock Arénában, valami hihetetlen ötlettől vezérelve, és az életösztön meglétének még a szikráját sem felvillantva Kis Grofót próbált lenyomni a rockerek torkán. Dévényi Tibi bácsi, lemezlovasságának teljes tudatában, bár némi környezetismereti hiányosságoktól szenvedve nyomatta a „retrónak“, „nosztalgikusnak“ nevezett válogatást, ebben azonban nemcsak a Led Zeppelin meg a Fleetwood Mac kapott helyet az Eagels Hotel Californiájával meg a Rolling Stones Angie-jével, hanem valami érthetetlen módon Kis Grofó szörnyszülött dallamai is. Ekkor lett elege a motoros közönségnek, meg is dobálták Tibi bácsit, akinek ezek után nem maradt más hátra, mint hogy levonuljon a pódiumról.

A 24.hu videóriportjában egy szemtanú/társtettes a következő szavakkal írta le a történteket: „Tibi bácsit megdobáltuk, elmenekült a színpadról. Képzelheted, motoros találkozón betette a Kis Grófót. Azé’ álljon má’ meg a menet! Ha Fásy Ádámra elmész, azt kapod, amit, de nem mész el! De ez a pöcs meg betette. (…) Azt még el tudja az ember viselni, hogy Boney M vagy Neoton Família, mert arra még rá lehet fogni, hogy retró, de Kis Grófó…. csóró gyerek“