Már csak néhány hét, s június 26-án kezdődik Magyarország legszerethetőbb fesztiválja, a soproni VOLT, ismét benépesül hát a Lővér kemping, fiatalokkal telik meg a város. A rendezvény egyik, már évek óta rendszeresen visszajáró vendége a 2003-ban alakult brit zenekar, az Enter Shikari, nekünk is az egyik kedvencünk, amely június 30-án lép fel a fesztivál nagyszínpadán.
Zenéjükről sok mindent elmondtak már a kritikusok, amikor a műfajukat igyekeztek meghatározni, de művészi világuk mégis olyan sokoldalú, olyan összetett, hogy talán az lesz most a leghitelesebb, hogy ha a közhelyek egymásra halmozása, a skatulyák személyre szabása, a fiókok nyitogatása helyett egyszerűen csak megmutatjuk az egyik kedvenc számunkat tőlük. Íme:

A koncertjükre készülve készítettünk most egy, a VOLT Fesztivál hivatalos sajtóanyagából származó, az Enter Shikari együttesről készült fotóból egy újabb puzzle-t. Javasoljuk, hogy akinek van kedve ma is velünk játszani,  előbb indítsa el a fenti videót és utána álljon neki a puzzle kirakásának. A közepes nehézségi fokozatú játék kirakási szintideje ezúttal addig tart, amíg a zeneszám véget nem ér.
Aki ennyi idő alatt ki tudja rakni, annak valóban érdemes csomagolnia… Sőt, azt is eláruljuk itt sebtében, hogy egy hétig még bárki kedvezményes áron juthat hozzá a belépőkhöz…

Jó szórakozást kívánunk minden kedves olvasónknak most, a számítógép előtt, és a hónap végén a soproni fesztiválon is!

Sopronban találkozunk!

Ha elmulasztotta volna, most bepótolhatja, rakja ki korábbi puzzle-jeinket is:

Itt a tavasz, kertészkedjünk!

Bizony, ahhoz képest, hogy áprilisban még havazott, ezekben a hetekben már az időjárás sem igyekszik cáfolni azt, amit a naptár, no meg persze az idő múlása alapján elvárunk tőle.

Méhészkedünk, méhészkedünk?

Egy viccet olvastunk tegnap este a Facebookon. Érdekessége, hogy teljesen magyar témával foglalkozik, s mégis egy – itt és most meg nem nevezett – montenegrói lány posztolta ki az internetes közösségi portálon. A budapesti helyzetnek tehát délszláv közegben is híre ment…

Állítsd meg a katasztrófát!

Nagyjából egy hónapja, május elején volt egy kisebb puzzle-sorozatunk itt, a Szabad Magyar Szó oldalain, amelyben különböző nemzetközi szervezetek plakátjait dolgoztuk fel. Olyan nyomtatványokat alakítottunk át kirakható játékká, amelyeken a Greenpeace, az Unicef és mások olyan problémákra hívták fel a figyelmet, amelyek a világ bármely táján egyformán aktuálisak lehetnek bármikor.

Nincs több álomszuszékoskodás: a Prah három óra múlva kezdődik!

A visszaszámlálásunk végére értünk: ma este fél nyolckor felmegy a függöny és a szabadkai Népszínház Jadran-színpadán felmegy a függöny, elkezdődik a magyar társulat bemutató előadása. A produkció három óra múlva látható… A Prah című produkció Spiró György színműve alapján készült, rendezője Czajlik József. A darab két főszerepét Vicei Natália és Mezei Zoltán alakítja.

Juhééé! Már csak egyet kell aludni a Prahig…

Bemutatóra készül a szabadkai Népszínház magyar társulata: Spiró György színművét Prah címmel Czajlik József rendező állítja színre Vicei Natália és Mezei Zoltán főszereplésével. A rendező asszisztense: Bíró Tímea. Az előadást pénteken, 2017. június 2-án láthatja először a közönség. „A szerencse megteremti a mindenható kisembert, aki maga dönt mindenről, szabadon.

Már csak kettőt kell aludni a Prahig…

Mint megírtuk, bemutatóra készül a szabadkai Népszínház magyar társulata: Spiró György színművét Prah címmel Czajlik József rendező állítja színre Vicei Natália és Mezei Zoltán főszereplésével. A rendező asszisztense: Bíró Tímea. Az előadást pénteken, 2017. június 2-án láthatja először a közönség. „Mindenki végiggondolta már, hogy mit tenne, ha ötöse lenne a lottón.

Már csak hármat kell aludni a Prahig…

Mint megírtuk, bemutatóra készül a szabadkai Népszínház magyar társulata: Spiró György színművét Prah címmel Czajlik József rendező állítja színre Vicei Natália és Mezei Zoltán főszereplésével. A rendező asszisztense: Bíró Tímea. Az előadást pénteken, 2017. június 2-án láthatja először a közönség. Tegnap már bemutattuk a Szabad Magyar Szó oldalain a társulat első előzetes kisfilmjét, amely a pénteki bemutatóhoz készült.

Anyák napján József Attilával

Anyák napja alkalmából egy kis játékkal köszöntjük szerkesztőségünk nevében az édesanyákat. A puzzle-ben összerakható felvételen a tizennégy éves József Attila látható a Mamával és a nővérével, Etussal. A játékot természetesen nemcsak az édesanyák játszhatják, de bárki kirakhatja. Jó szórakozást kívánunk hozzá!

A globális felmelegedés mindannyiunkra hatással lesz…

Különböző nemzetközi szervezetek – mint az Unicef, a Greenpeace, a WWF (vagyis a Természetvédelmi Világalap) és mások – rendszeresen folytatnak különféle tájékoztató és figyelemfelhívó kampányokat a működési területükbe tartozó témákban, hogy ezzel is néhány olyan problémára irányítsák a figyelmet, amely egyformán érinti szinte az összes társadalmat, a földrajzi elhelyezkedésétől, politikai berendezkedésétől és az egyéb adottságaitól függetlenül.

Figyelj a forgalomra, ha fejhallgatót használsz!

Különböző nemzetközi szervezetek – mint az Unicef, a Greenpeace, a WWF (vagyis a Természetvédelmi Világalap) és mások – rendszeresen folytatnak különféle tájékoztató és figyelemfelhívó kampányokat a működési területükbe tartozó témákban, hogy ezzel is néhány olyan problémára irányítsák a figyelmet, amely egyformán érinti szinte az összes társadalmat, a földrajzi elhelyezkedésétől, politikai berendezkedésétől és az egyéb adottságaitól függetlenül.

Ja igen, és nézelődjenek időközben a VOLT Fesztivál hivatalos honlapján is, tegye ezt mindenki kedvére – de ne csak kedvtelésből:

Főoldal

2017. június 27. – július 1. Sopron. Programok, jegyek és infók: www.volt.hu