A 10-es számú közlekedési folyosó néven ismert autópálya a korábbi ígéretekkel ellentétben nem készül ez az idén – jelentette ki Zorana Mihajlović építésügyi miniszter, bizonyos, az építéssel kapcsolatos gondokra hivatkozva, tudatja a B92.net.

 

„E pillanatban nem tudom pontosan megmondani, mikorra készül el teljes egészében a 10-es közlekedési folyosó, mert bizonyos nehézségek adódtak az építés során, csakúgy, mint a 11-es közlekedési folyosó építésében, de azt hiszem, a 10-es korridor az idén már nem készül el“ – mondta Zorana Mihajlović.

A miniszter szerint a határidő-túllépést különböző tényezők okozták, amelyekről jelentést vár.

Mihajlović arról is beszélt, hogy a 10-es közlekedési folyosó egyik legkritikusabb szakasza a Predejane alagút, amelynek építéséről a közeljövőben döntenek. A miniszter kiemelte: mostantól csak eredményeket vár és nem fogad el több kibúvót, ahogyan az a korábbi időszakban történt, de azt is kiemelte: a Grdelicai szorosban és az alagútban várható gondok miatt nem lehet pontosan megmondani, mikorra készül el az út.

Zorana Mihajlović emellett hangsúlyozta: az idén legalább 80 kilométernyi útszakasz megépül a két közlekedési folyosón, ebből mintegy 50 kilométer a 11-es korridoron. Azt is elmondta, hogy a 10-es közlekedési folyosó különösen fontos a gazdaság miatt és éppen ezért egy napnyi késlekedés sem tolerálható a munkálatok folyamán.

Csak emlékeztetőül: éppen a 10-es közlekedési folyosó az, amely építésének befejezését Aleksandar Vučić 2016 végére ígérte még kormányfőként. Igaz, 2015 áprilisában…