A hetedik helyen kiemelt Györe Lászlónak nem sikerült megnyernie a 43 ezer euró összdíjazású, vicenzai challenger tenisztornát, a vasárnap megrendezett döntőben ugyanis egy 141 perces mérkőzésen 4:6, 7:6 (9:7), 6:2-re veszített a magyarországi Fucsovics Márton ellen. Györének (135. a világranglistán) a második játszmában két meccslabdája is volt, azonban Fucsovics (148.) mindkettőt hárította, a harmadik szettben pedig kétszer is elnyerte Györe adogatását.

 

Az első játszma első felében Györének három, Fucsovicsnak egy break-labdája volt, s mindkét játékos jól használta ki a lehetőségeket: a zentai teniszező kétszer, a nyíregyházai születésű játékos pedig egyszer nyerte el ellenfele adogatójátékát, így jutottak el 5:4-ig, amikor Györe a szettért adogathatott. A vállán levő tehernek nyoma sem volt Györe játékán, aki nullára nyerte meg az adogatójátékát (6:4).

A második szettben Fucsovics vezetésénél a hetedik helyen kiemelt Györe nagyon simán veszítette el az adogatójátékát (1:3), s mivel Fucsovics hozta a sajátját, így a magyarországi teniszező 4:1-es előnyre tett szert. A hetedik játékban, Fucsovics 4:2-es vezetésénél Györe két break-labdához jutott, s mivel a másodiknál Fucsovics elrontotta a röptét, így Györéé lett ez és a következő játék is (4:4). A tizenegyedik játékban aztán egy újabb Györe-break következett, így nyolcvan percnyi küzdelem után Györe a mérkőzésért adogathatott. A tizenkettedik játékában előbb Györe jutott mérkőzéslabdához, azt azonban Fucsovics hárította, majd Fucsovicsnak volt break-lehetősége, aki élt is az alkalommal, így a második szett a rövidítésben dőlt el. Györe 2:1-es vezetésénél Fucsovics hibázott, így a zentai teniszezőé lett az első mini-break, azonban utána Fucsovics mindkét pontot megnyerte Györe, majd a saját adogatásakor is (3:6). Györe két szettlabdát hárított, s Fucsovics adogatásakor is ő nyerte a pontot, így három játszmalabdát mentve 6:6-ra egyenlített. Fucsovics szervája után a magyarországi játékos következő ütése a háló tetejéről a saját térfelére esett vissza, így Györe második mérkőzéslabdájához jutott. Ezt sem sikerült kihasználnia, s 8:7-nél Fucsovics adogathatott a játszmáért, s mivel Györe fogadása hosszúra sikeredett, így a világranglista 148. helyezettje egyenlített.

Fucsovics Márton (Zádor Péter felvétele / MTSZ)

A harmadik játszmában Fucsovics a szett elején, majd 4:2-es vezetésénél is elnyerte Györe adogatójátékát, s végül 6:2-re nyerte meg a játszmát, ezzel ő lett a vicenzai tornagyőztes. Fucsovics a győzelmet elsősorban a break-lehetőségek hibátlan kihasználásának köszönhette, ugyanis az egész mérkőzésen ötször volt alkalma elnyernie Györe adogatójátékát, s mind az ötször élt is az alkalommal, vagyis száz százalékban használta ki a break-labdákat.

Fucsovics a tornagyőzelemnek köszönhetően 80 ranglistaponttal és 6190 euróval gazdagodott, míg Györe a vicenzai tornán 48 ranglistapontot és 3650 eurót gyűjtött.