Nagyjából egy hónapja, május elején volt egy kisebb puzzle-sorozatunk itt, a Szabad Magyar Szó oldalain, amelyben különböző nemzetközi szervezetek plakátjait dolgoztuk fel. Olyan nyomtatványokat alakítottunk át kirakható játékká, amelyeken a Greenpeace, az Unicef és mások olyan problémákra hívták fel a figyelmet, amelyek a világ bármely táján egyformán aktuálisak lehetnek bármikor. Vagyis mindnyájunkat egyaránt érintenek, akárhol éljünk is Föld nevű bolygón.

 

A Greenpeace alapvető tevékenysége a környezetvédelemre irányul, még ha olykor talán radikális formában, a sokkolás, az elrettentés szándékával nyilvánul is meg. Talán éppen ezzel éri el a szervezet, hogy akcióira olyanok is felfigyeljenek, akiknek az ingerküszöbét egyébként nem is érnék el az általuk felvetett problémák.
Újabb játékunkhoz ennek a szervezetnek az egyik plakátját választottuk „alapul”, ezúttal ezt kell összerakniuk olvasóinknak. A közepes nehézségi fokozatú puzzle kirakási szintideje öt perc…

Máris kezdődhet a móka, amelynek üzenetét azonban valóban, ahogy a Greenpeace is szeretné, mindnyájunknak nagyon komolyan kellene vennünk!

Jó szórakozást kívánunk hozzá minden kedves olvasónknak, a tanulságokat pedig vonja le mindenki saját magának…

Ha elmulasztotta volna, most bepótolhatja – rakja ki korábbi játékainkat is:

A szennyezett víz több gyermeket öl meg, mint a háború…

Néhány évvel ezelőtt az Unicef, vagyis az Egyesült Nemzetek Nemzetközi Gyermek Gyorssegélyalapja sokkoló plakátkampányba kezdett, amelyben több olyan problémára hívta fel egyedi, sajátos, megdöbbentő módon a figyelmet, amelyek egyaránt érintenek/érinthetnek mindenkit és bárkit, akárhol éljen is a világban.

Többet is elveszíthetsz, mint a türelmedet…

Mint megírtunk, különböző szervezetek, köztük az Unicef, a Greenpeace, a WWF (vagyis a Természetvédelmi Világalap) és mások, rendszeresen folytatnak különféle – olykor bizony a meghökkentés, a sokkolás nem titkolt céljával és szándékával készült – kampányokat a működési területükbe tartozó témákban, hogy ezzel is felhívják a figyelmet olyan problémákra, amelyek egyformán érintik szinte az összes társadalmat, a földrajzi elhelyezkedéstől, politikai berendezkedéstől és az egyéb adottságoktól is függetlenül.

Ne vegyél egzotikus állatot emlékbe!

Puzzle-jeink új sorozatához olyan nem túl régi, de mégsem teljesen friss (tehát néhány évvel, talán egy évtizeddel ezelőtt készült…) képeket kerestünk elő, amelyek korábban különböző nemzetközi szervezetek – az Unicef, a Greenpeace, a WWF (vagyis a Természetvédelmi Világalap) és mások – sokkoló kampányaiban szerepeltek azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet egyes problémákra, amelyek szinte mindenhol egyformán jelen vannak, illetve bárhol elérhetnek bennünket, akárhol éljünk is a nagyvilágban.

Németországban évente több mint háromszázezer gyerekkel élnek vissza szexuálisan…

Épp az imént jött ki egy hír, amelyet a Szabad Magyar Szó látogatói az elsők között olvashattak: az amerikai FBI és az Europol egy nemzetközi gyermekpornó-hálózatot számolt fel, az elkövetőket őrizetbe vették, az alapítót és két közvetlen munkatársát már el is ítélték. Gyorsan megy ez a tengerentúlon…

Van ami örökre rád ragad…

Különböző nemzetközi szervezetek – mint az Unicef, a Greenpeace, a WWF (vagyis a Természetvédelmi Világalap) és mások – rendszeresen folytatnak különféle tájékoztató és figyelemfelhívó kampányokat a működési területükbe tartozó témákban, hogy ezzel is néhány olyan problémára irányítsák a figyelmet, amely egyformán érinti szinte az összes társadalmat, a földrajzi elhelyezkedésétől, politikai berendezkedésétől és az egyéb adottságaitól függetlenül.