Két okból is gratulálunk Györe Lászlónak: az első, hogy pénteken ünnepli 22. születésnapját, a másik pedig, hogy a zentai teniszező bejutott az olaszországi Vicenzában zajló, 43 ezer euró összdíjazású challenger torna elődöntőjébe, miután a legjobb nyolc között 7:6 (7:4), 4:6, 6:4-re nyert honfitársa, Filip Krajinović (205. a világranglistán) ellen.

A hetedik helyen kiemelt Györe az első játszmát 53 perc után nyerte meg, a második szett pedig 47 percig tartott, s Krajinović győzelmével ért véget, pedig Györe 4:3-ra vezetett és adogatott is. A harmadik szett igazi drámát hozott, de ezt már Györe mérkőzésein megszokhattuk. A zentai teniszező 0:1-nél négy break-labdát hárított, majd 2:3-nál elveszítette saját adogatójátékát, így 4:2-es hátrányba került. Az újabb fordulat Györe szemszögéből nézve szerencsére nem maradt el, mivel azonnal breakelt, majd utána egyenlített, s 4:4-nél a játszmában másodszor is elnyerte Krajinović adógatójátékát, így végül 2 óra 21 percnyi küzdelem után 7:6, 4:6, 6:4-re nyert.

A vicenzai tornán – Györét leszámítva – a kiemeltek igen gyengén szerepeltek, mivel a negyeddöntőbe csak a hetedik helyre rangsorolt, a világranglista 135. helyén álló játékos jutott be.

Györe a szombati elődöntőben az olasz Giustinóval (175.) találkozik, aki a spanyol Munoz-De La Nava ellen nyert 3:6, 6:3, 6:2-re.

Az elődöntőbe jutásnak köszönhetően a zentai teniszező újabb 29 ponttal gyarapíthatja az eddig megszerzett világranglistás pontjainak a számát.

Sok sikert szombaton, és Isten éltessen, Györe László!