Huszonöt kilogramm kábítószergyanús anyagot foglaltak le a rendőrök egy autós üldözés után két koszovói állampolgártól szerdán este a magyar fővárosban – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtökön a rendőrség honlapján. A tájékoztatás szerint a rendőrök szerdán este negyed hétkor akarták megállítani a VIII. kerületi Orczy úton a koszovóiak autóját, ám azok továbbhajtottak.

A rendőrök üldözni kezdték a járművet, amely végül a VIII. kerületben, a Dugonics utca és az Illés utca kereszteződésben egy oszlopnak ütközött. A gépkocsi utasát, egy harminckét éves koszovói állampolgárt a rendőrök a helyszínen elfogták, az autót vezető harminchat éves, szintén koszovói férfi a baleset után elmenekült a helyszínről – jelentette a Magyar Távirati Iroda. A sofőrt nem sokkal este nyolc óra előtt, egy szintén VIII. kerületi benzinkútnál fogták el.

Menekülés közben a koszovói férfi egy csomagot dobott el, amelyben a nyomozók csaknem két kilogramm kábítószergyanús anyagot találtak. A sofőr IX. kerületi lakásában tartott házkutatáson bőröndökbe rejtve további huszonhárom kiló kábítószergyanús anyagot találtak. A két férfit a rendőrök előállították és a BRFK nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki őket kábítószer-kereskedelem miatt. A gyanúsítottakat őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat – közölte a rendőrség.

(Fotó és videó: Police.hu)