„Zuhanó árbevételek mellett veszteségbe fordultak Simicska Lajos sajtóvállalkozásai tavalyra. 2016, az első teljes G-év – vagyis az Orbán Viktorral való 2015 eleji szakítás után üzleti év – megmutatta, hogy az állami hirdetések nélkül a cégek nem képesek nyereségre, vagyis az Orbán-kabinet »büntetőpolitikája« üzleti értelemben bevált a kegyvesztetté vált üzletember cégei ellen” – írta szerdán a Hvg.hu. A portál cikke szerint a HírTv több mint hétmilliárd forintos 2014-es árbevétele 2,7 milliárdra zuhant, a még 2015-ben is létező nyeresége pedig eltűnt, sőt 771 millió forint deficitet hozott össze a televízió.

A Magyar Nemzet sem áll sokkal jobban, a naponta körülbelül tizenhatezer példányban eladott újság hétszázhatvankétmillió forint veszteséget könyvelt el, miközben az árbevétele megfeleződött 2015-höz képest. A hirdetési bevételek a Nemzet Kft.-nél például 1,2 milliárd forintról kétszázhetvenhatmillióra estek. A kisebb cégek hasonlóképp jártak: a Heti Válasz vesztesége száztizennégymillió, a Lánchíd Rádióé pedig százkétmillió forint.
„Némi vigaszt az nyújthat Simicskának, hogy a hirdetési cégei a kormányzati nyomás ellenére jobban állják a sarat. A Publimont például 432 millió forint nyereséget hozott 2016-ban, és ezt a pénzt az eredménytartalékban hagyták. A Simicska-anyacég, a még 1994-ben privatizált viszont Mahir ugyancsak veszteséges lett tavaly, 104 millió forintot volt kénytelen elkönyvelni. Az ok hasonló: a belföldi árbevétele a 2015-ös 1,3 milliárdról 44 millió forintra esett” – írta a Hvg.hu.

A G-nap ára: Nagyot bukott a Simicska-média

771 millió forintos veszteség a HírTv-nél, 762 millió a Magyar Nemzetnél, de a Heti Válasz és a Lánchíd Rádió is deficites.