Theresa May brit miniszterelnök szerint a brit uniós tagság megszűnésének feltételeiről kezdődő tárgyalások célja nem lehet az, hogy London „bármilyen áron” megállapodásra jusson Brüsszellel. A brit kormányfő és Jeremy Corbyn, a legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt vezetője és miniszterelnök-jelöltje hétfőn este televíziós választási műsorban – egymást követőn – fejthette ki kormányzati terveit a jövő héten esedékes előrehozott parlamenti választások utáni időszakra.

 

A Channel 4 tévécsatorna és a Sky News hírtelevízió közös műsorában Theresa May megerősítette többször hangoztatott nézetét, miszerint az esetleges rossz megállapodásnál az is jobb, ha az unióval folytatandó tárgyalásokon nem születik egyezség.
A miniszterelnök szerint rossz megállapodás lenne például az, ha az Európai Unió meg akarná büntetni Nagy-Britanniát a kilépésért, ahogy ezt „Európában néhányan szorgalmazzák”.
Jeremy Corbyn a műsorban kijelentette, hogy ha a Munkáspárt kormányra kerül, mindenképpen megállapodásra törekedne az unióval.