Az újvidéki bíróság ítéletével – amelyet hétfőn ismertetett a Cenzolovka című honlap – megsemmisítette a Vajdasági Rádió és Televízió igazgatóbizottságának korábbi döntését, amelyben leváltotta Slobodana Arežinát műsorigazgatói posztjáról. A bíróság felszólította a közintézményt, hogy a felperest helyezze vissza korábbi munkakörébe, amelyből tavaly május 4-én mentették fel – írta a Cenzolovka.

A nem jogerős ítélet szerint, amelyet április 25-i dátummal hirdetett ki Gordana Glavaški bíró, semmisnek kell tekinteni a munkaszerződésnek azt a kiegészítését (aneks ugovora), amellyel Slobodan Arežinát a leváltása után a televízión belül más munkakörbe helyezték át.

A bíróság álláspontja szerint az igazgatóbizottság döntése a műsorigazgató leváltásáról „olyan sok formai hiányosságot tartalmaz, hogy ezért törvénytelennek kell tekinteni”.

Arežina tavaly perelte be a televíziót, mert ő is törtvénytelennek tartotta a leváltásáról meghozott igazgatóbizottsági döntést. A munkaköréből való eltávolítását akkor azzal indokolták, hogy elhanyagolta a műsorkészítési és sugárzási terv elkészítésére vonatkozó kötelezettségét, valamint őt hibáztatták a nézettség csökkenése miatt is.

Glavaški bíró az ítélet indoklásában hangsúlyozta, hogy a Vajdasági Rádió és Televíziónak az Arežina menesztése idején hatályos szabályzata nem mondta ki precízen és egyértelműen, hogy az akkor hiányolt tervek elkészítéséről a műsorigazgatónak kellett volna gondoskodnia.

Az ítélet nem jogerős, ellene tizenöt napon belül lehet fellebbezni.