Két és fél évvel ezelőtt a román és a szerb miniszterelnök megbeszélte, hogy mindkét államnak többet kell vállalnia, hogy a két ország szempontjából prioritásként kezelt Temesvár–Belgrád autópálya minél előbb megépüljön. Victor Ponta és Aleksandar Vučić miniszterelnökök megbeszélését azonban nem koronázta siker, ugyanis a jelenlegi miniszterelnök, Sorin Grindeanu a Digi24-nek elmondta, hogy Szerbia elállt a Temesvárt és a szerb fővárost összekötő autópálya megépítésétől. Grindeanu szerint a szerb fél a jövőben nem támogatja a két és fél évvel ezelőtt még prioritásként kezelt ötletet.

„A szerb partner úgy mérte fel, hogy a Belgrád-Temesvár autópálya jelenleg nem stratégiai fontosságú projektum Szerbia számára” – mondta Grindeanu, aki hozzátette, a döntés, amely értelmében nem épül autópálya Belgrád és Temesvár között, semmilyen formában nem kötődik Romániához.
Az autópálya hossza 140 kilométer lett volna, s a kivitelezési tanulmányt tavaly októberben hagyták jóvá. Az autópálya a tervek szerint 2025-re készült volna el.