A magyarkanizsai községhez tartozó településen május 13-án rendezik meg a falu napját és a 9. Pásztornapokat, valamint a juhászkutyák szépségversenyét is megtartják. A rendezvény délelőtt kilenckor a Zitzer Sportegyesület kézilabdázóinak mérkőzéseivel kezdődik, majd pedig a juhászkutyák szépségversenye következik. A szervezők arra kérik az oromhegyesi juhászkutyák gazdáit, hogy a fajtiszta vagy keverék juhászkutyájukat nevezzék be a versenyre, amelyet a faluházzal szemközti sportpályán tartanak majd meg.

 

A kutyákat május 12-ig nevezhetik be az oromhegyesi helyi közösség irodájában, Balázs Jadrankánál.

A hagyományos ünnepi műsor délután négykor kezdődik, s az 1992-es béketiltakozásról szóló videofelvételt is bemutatják. Másnap, délelőtt fél tíztől ünnepi szentmisét tartanak a templomban, ezután pedig a helyi temetőben megemlékeznek a két falunap között elhunyt polgárokról is.

Vasárnap a Faluház környékén a helyi önkéntes tűzoltóegyesület falunapi rendezvényét is megtartják.

Az oromhegyesi helyi közösség a falunappal egybekötve szerette volna megtartani az 1992-es béketiltakozás huszonötödik évfordulójára szervezett megemlékezést, de mivel egyelőre egyik, erre a célra benyújtott pályázatukról sem kaptak visszajelzést, a szervezők az utóbbit augusztus 13-ra halasztották.