Szombaton a Szabadkai Református Egyházközség és az 52-es számú Kosztolányi Dezső Cserkészcsapat szervezett anyák napi családi napon a református templom udvarában, ahol nyolc különböző helyszínen készíthettek a gyerekek ajándékokat, emellett laborkísérleteken keresztül ismerkedhettek a tudományok világával is. Az ügyködő gyerekeket az anyák napjáról kérdeztük.

Andrea

„Csináltam anyukámnak egy képeslapot, amibe virágokat lehet tenni, illetve a fedőlapra ragaszthatunk verseket is, olyat, ami az anyukákról szól – meséli Andrea, hozzátéve: „Azt kívánom anyukámnak, hogy nagyon boldog legyen, ő négy gyermeket nevel, azt szeretném, hogy minél többet legyen velünk.

Hunyadi Mónika vázát, kisegeret és szmájlit készített az édesanyjának. Ő anyák napjára azt kívánja anyukájának, hogy legyen szép napja és többet pihenjen.

Mónika

„Én képeslapokat készítettem, az anyukám is segített, a nagyinak és az unokatestvérem anyukájának is csináltam ajándékot – mondja Áron Álmos.

Áron Álmos

Az anyukájának vasárnapra egy nagy csokor virágot kíván, illetve verset is mond majd, biztos benne, hogy az édesanyja nagyon meg fog örülni.

Mami pohártartót fog kapni, ágydíszt a keresztanya, anya szintén pohártartót kap – ez készül éppen fafaragóknál az anyák napi rendezvényen. Az anyukám jó és kedves, sokat tanulok tőle – mondja Ádám –, azt kívánnám neki, hogy sokáig éljen.

Én eddig mindent magamnak készítettem – dicsekszik Martin. Anyának most vésem a nevét ebbe a lécbe, Tomek Rita – ez áll majd a fából készült ágy fölé tehető díszen.

Martin

Mi a legjobb az anyukádban? – kérdezzük őt is. Az, hogy ha kérek tőle valamit, akkor azt megkapom. Nem rögtön, de általában igen – mondja Martin. Ha kívánhatnék neki valamit anyák napja alkalmából, akkor az minél több szeretet lenne.

A hattagú Pintér család „címerét” faragja Anna a fafaragó műhelyben. A tábla a bejárati ajtó fölé kerül majd – meséli. Anyukájának készít még egy képeslapot is és egy vázát a gölöncséreseknél, amibe néhány szál friss virágot szed anyák napján. A legjobban vásárolni szeret az édesanyjával. Ha pedig bármit kívánhatna neki, akkor az az lenne, hogy mindig maradjon ilyen fiatal.

Anna és anyukája