Lám Bálint ezüstérmet nyert a kötöttfogásúak 130 kilogrammos súlycsoportjában az újvidéki birkózó Európa-bajnokságon.

A junior világbajnok magyar a döntőben a kategória egyik legnagyobb sztárjával, a kétszeres világbajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes török Riza Kayaalppal mérkőzött, és már 3-0-ra is vezetett, de végül óriási csatában 4-3-ra kikapott.
A BHSE huszonnégy éves versenyzője karrierje első érmét nyerte világversenyen a felnőttek között, egyúttal a mostani Eb ötödik magyar dobogós helyét harcolta ki. Kedden Veréb István a szabadfogásúak 86 kilogrammos súlycsoportjában harmadik lett, csütörtökön a 75 kilogrammban szereplő Németh Zsanett a második helyen végzett, pénteken Barka Emese zárt harmadikként az 58 kilósok mezőnyében, majd közel egy órával Lám előtt Kiss Balázs nyert bronzot a kötöttfogásúak 98 kilós súlycsoportjában.

Olvassa el az újvidéki birkózó Európa-bajnokságról készült korábbi tudósításainkat is:

Remek magyar siker az újvidéki birkózó Európa-bajnokságon

Veréb István (nyitóképünkön) bronzérmet nyert a szabadfogásúak 86 kilogrammos versenyében az újvidéki birkózó Európa-bajnokság keddi nyitónapján. A szombathelyi sportoló a helyosztón 2-2-es döntetlent ért el a grúz Dato Marszagisvili ellen, de mivel nagyobb értékű akciót mutatott be ellenfelénél, így ő nyert. Az hamar nyilvánvalóvá vált, hogy egyenlő erők küzdelmét hozza a bronzcsata, egyik fél sem tudott komoly akciót kezdeményezni.

Nem folytatódtak a magyar sikerek az újvidéki birkózó Európa-bajnokságon

A szabadfogásúak 65 kilogrammos kategóriájában szereplő Lukács Norbert, a 97 kilogrammban érdekelt Szmik Attila és a nők 60 kilós súlycsoportjában szereplő Sleisz Gabriella (képünkön pirosban) is kiesett az újvidéki birkózó Európa-bajnokság szerdai versenynapján. A három magyar közül Sleisz és Lukács a negyeddöntőben, Szmik pedig a selejtezőben kapott ki korábban, és közülük csak előbbinek volt lehetősége a javításra, miután legyőzője, a lett Anastasia Grigorieva bejutott a döntőbe.

Németh Zsanett ezüstérmes

Németh Zsanett (nyitóképünkön) ezüstérmet nyert a nők 75 kilogrammos kategóriájában az újvidéki birkózó Európa-bajnokságon, miután a csütörtök esti döntőben kikapott a török Yasemin Adarttól. Az UTE kétszeres U23-as Eb-győztes versenyzője – aki a nyolc között német, az elődöntőben pedig moldovai ellenfelet győzött le – a fináléban technikai tussal maradt alul.

Barka Emese bronzérmes lett Újvidéken

Barka Emese bronzérmet nyert a nők 58 kilogrammos kategóriájában az újvidéki birkózó Európa-bajnokság pénteki versenynapján. Ligeti Dániel ötödik az helyen végzett a szabadfogásúak 125 kilogrammos súlycsoportjában. Barka Emese, a csepeliek Európa Játékok-győztes sportolója (nyitóképünkön) a helyosztón az azeri Natalija Szinisin ellen lépett szőnyegre és 6-2-re legyőzte.

Frísz és Štefanek egy lépésre az Európa-bajnoki aranyéremtől!

A zentai Frísz Krisztián és a szabadkai Davor Štefanek is bejutott az Újvidéken zajló birkózó Európa-bajnokság döntőjébe, így a szombaton 19 órakor kezdődő helyosztókon mindketten az aranyéremért lépnek szőnyegre. Frísz az 59 kilogrammosok között a nyolcaddöntőben 3:0-ra nyert a svéd Erik Joakim Fagerlund ellen, utána pedig a lengyel Przemyslaw Piateket győzte le technikai tussal.

Frísz Krisztián Európa-bajnok!

A zentai Frísz Krisztián aranyérmes lett az Újvidéken zajló birkózó Európa-bajnokságon: a 33 éves versenyző a döntőben 3:1 arányban legyőzte a bolgár Ivo Szerafimov Angelovot, aki 2013-ban 60 kilogrammban világbajnoki és Európa-bajnoki címet gyűjtött be.

Štefanek ezüstérmes

Még mindig hiányzik egy aranyérem a szabadkai Davor Štefanek gyűjteményéből, miután a szabadkai Spartacus versenyzője az Újvidéken zajló Európa-bajnokságon a 66 kilogrammosok döntőjében technikai tussal (12:1) kikapott az orosz Artem Szurkovtól. Štefanek 2014-ben megnyerte a taskenti világbajnokságot, tavaly pedig Rióban az olimpián nem talált legyőzőre, s az újvidéki Európa-bajnokság ideális alkalomnak tűnt, hogy megszerezze első Eb-aranyérmét.

Kiss Balázs nem aludt el, bronzérmet szerzett

Kiss Balázs bronzérmet nyert a kötöttfogásúak 98 kilogrammos kategóriájában az újvidéki birkózó Európa-bajnokság szombati versenynapján. A 2009-ben világbajnok magyar sportoló a helyosztón a német Oliver Hasslerrel küzdött meg, és egy gyönyörű válldobással gyorsan négypontos előnybe került, végül pedig 4-1-re győzött. A BVSC klasszisa – 2007 után – pályafutása második Eb-bronzérmét szerezte meg szombaton.