A zentai Frísz Krisztián és a szabadkai Davor Štefanek is bejutott az Újvidéken zajló birkózó Európa-bajnokság döntőjébe, így a szombaton 19 órakor kezdődő helyosztókon mindketten az aranyéremért lépnek szőnyegre.

Frísz az 59 kilogrammosok között a nyolcaddöntőben 3:0-ra nyert a svéd Erik Joakim Fagerlund ellen, utána pedig a lengyel Przemyslaw Piateket győzte le technikai tussal. Az elődöntőben nagy csatában, 2:1 arányban múlta felül a horvát Ivan Lizatovićot, s bejutott a fináléba, ahol a bolgár Ivo Serafimov Angelov lesz az ellenfele.

A 66 kilogrammosok súlycsoportjában az olimpiai bajnok Davor Štefanek a selejtezőben technikai tussal nyert a svájci Andreas Vetsch ellen, a nyolcaddöntőben pedig 5:2-re győzte le a lett Aleksandrs Jurkjanst. A négy közé jutásért a magyarországi Krasznai Mátét szintén technikai tussal késztette megadásra, az elődöntőben pedig a fehérorosz Szoszlan Daurov ellen nyert 4:1-re. Štefanek ellenfele a döntőben az orosz Artem Szurkov lesz.

A zentai Nemes Viktor a 75 kilogrammosok között vasárnap lép szőnyegre.

Nemes Viktor: Ha most nem leszek Európa-bajnok…

Már csak tizenkét nap maradt hátra a 2017-es felnőtt birkózó Európa-bajnokság kezdetéig, amelyet Újvidéken rendeznek majd meg május 2. és 7. között. A szerbiai versenyzők közül az aranyérem megszerzésére a zentai Nemes Viktor számít az egyik főesélyesnek, aki az előző kontinensbajnokságon ezüstérmes volt, a riói olimpián pedig hetedik lett.