Mintha nem lenne elég baja szerencsétlen Szabadkának, mintha nem érné elég sokk egyébként is, júniusban még az „igényes” szerb szórakoztató zene dalos csalogánya, Željko Ražnatović, a horvát városokat porig romboló szerb önkéntes seregek vezérének özvegye, az Obilić labdarúgó klubban elkövetett pénzügyi visszaélések miatt jogerősen elítélt Ceca Ražnatović is ledob egy antikultúr-bombát a városra.

A bejelentés szerint Ceca június 23-án a Kisstadionban lép közönség elé, este fél kilenctől (tehát nagyjából addigra húzhat el mindenki Zentára, Magyarkanizsára vagy más településre, hogy megússza ezt a jó ízlés elleni támadást).

A belépőjegyek a „küzdőtérre” ahol a rajongók pógózhatnak az örök érvényű, az élet értelmét és a mély társadalmi problémákat megéneklő dalokra, 1300 dinárba kerülnek, a lelátóra 1800 dinárt kell fizetni, de a tuti ajánlat, a VIP belépőjegy bagatell 5000 dinárba kerül.

Újabb bizonyíték arra, hogy Szabadkának az elmúlt években lett igazán virágzó és igényes művelődési élete, ebből is látszik az önkormányzat tudatos kultúrpolitikája és az „igényes” szórakozás iránti általános elkötelezettség északi térhódítása. Reméljük, hogy a városnapon minimum egy olyan színvonalas énekes lép fel, mint Baja Mali Knindža, Ceca pedig akár díszpolgár is lehetne, hiszen a Bodrogvárihoz már túlkoros.

Gratulálunk mindenkinek, aki a jegyvásárlással hozzájárul az aktuális hatalom által képviselt kultúra terjeszkedéséhez.