Nem sok jóra, ugyanis, ha megállítja a közlekedési rendőr, s elkéri a jogosítványát, ami papíralapú, akkor legkevesebb 6000 dináros pénzbüntetést kell majd fizetnie.

Ha a jogosítvány kevesebb, mint hat hónapja járt le, 6000 és 20 ezer dinár közötti bírságra és két büntetőpontra számíthatnak a sofőrök, ha pedig az engedély már több mint fél éve nem érvényes, 15 ezer és 30 ezer dinár közötti bírság és öt büntetőpont jár – mondta Damir Okanović, a Közlekedésbiztonsági Bizottság munkatársa az RTS-nek.

Akik nem vezetnek, azok ráérnek lecserélni a jogosítványukat kártya formájú vezetői engedélyre, június 10. után azonban a papíralapú jogosítvánnyal rendelkezőknek, ha a volán mögé ülnek, akkor számolniuk kell a büntetéssel.

Papíralapú a jogosítványa? 1600 dinár lesz…

A jelenleg hatályos közlekedésbiztonsági törvény szerint a papíralapú jogosítványok 2017. június 10-ig érvényesek, vagyis utána már csak a kártya formájú jogosítványokat lehet használni. A rossz hír, hogy természetesen a papíralapú jogosítványok lecserélése nem is volt és sose nem is lesz ingyenes.