Györe László 2:6, 3:2-es állásnál feladta a mérkőzését Viktor Troicki ellen az Isztambulban zajló 250-es ATP-torna negyeddöntőjében.

Trociki azonnal breakkel kezdte a mérkőzést, azonban Györe korántsem volt annyira megilletődve, mint a múlt heti, budapesti mérkőzésükön, s mindjárt a következő játékban, a második break-lehetőségét kihasználva, azonnal egyenlített, majd magabiztosan nyerte meg a következő játékot (2:1). Ez egy kicsit megzavarhatta Troickit, aki a negyedik játékban két ki nem kényszerített hibát is vétett, s emiatt két break-lehetőséget is hárítania kellett, amit sikeresen meg is tett (2:2). Az ötödik játékban Györe hibáinak köszönhetően Troicki három break-labdához jutott, s az elsőt ki is használta (2:3). A zentai teniszezőnek a mérkőzés első felében 59 százalékban jöttek be az első adogatósai, azonban nagyobb problémát jelentett, hogy utána a pontoknak csak a 40 százalékát nyerte meg. A folytatásban Györe sokat hibázott, Troicki pedig kíméletlenül kihasználta a kínálkozó lehetőségeket, és 6:2-re megnyerte a játszmát.

A második szett elején mindenki magabiztosan hozta a saját adogatójátékát, de Györe 2:1-es vezetésénél a zentai játékos orvosi segítséget kért. A felvételen úgy tűnt, hogy arra panaszkodott az orvosi stábnak, hogy nem látja tisztán a labdát, szédül. A gyors vérnyomás mérés és rövid vizsgálat után Györe jelezte, a kimerültség ellenére kész folytatni a találkozót. A kis szünet kizökkentette Troickit, aki a negyedik játékban árnyéka volt önmagának, s Györe a második break-labdát kihasználva 3:1-es vezetésre tett szert. Troicki mindjárt a következő játékban visszavette a breaket (3:2), utána azonban nem folytatódott a találkozó, mert Györe feladta a mérkőzést.

Troicki ellenfele az elődöntőben a kanadai színekben versenyző Miloš Raonić lesz, aki 7:6, 7:6-ra nyert az ausztrál zászló alatt versenyző Bernard Tomić ellen.