A jelenleg hatályos közlekedésbiztonsági törvény szerint a papíralapú jogosítványok 2017. június 10-ig érvényesek, vagyis utána már csak a kártya formájú jogosítványokat lehet használni. A rossz hír, hogy természetesen a papíralapú jogosítványok lecserélése nem is volt és sose nem is lesz ingyenes. Vagyis akinek papíralapú jogosítványa van annak mielőbb be kell fizetnie három illetéket, amelyek közül az egyik 255, a másik 621, a harmadik pedig 700 dinár (összesen 1576 dinár), majd a papíralapú jogosítványát, a befizetést igazoló papírokat és a személyi igazolványát be kell mutatni a jogosítványokat kiadó szerv irodájában, ahol, ha mindent rendben találnak, tíz nap múlva megkapja az új jogosítványát.
Azok, akik nem akarnak azért sorban állni, hogy megtudják, az említett összegeket melyik számlára kell befizetni, ide kattintva elolvashatják a részleteket.

Azok, akik rendelkeznek chipes személyigazolvánnyal, valamint kártyaolvasóval és a megfelelő szoftvert is letöltötték, a fotelból ülve is intézhetik ezeket a dolgokat, nekik csak akkor kell majd bemenniük a rendőrségre, ha már készen van a jogosítványuk. Részletetek ezen a linken.

Műszaki vizsga: tovább tart és drágább lesz!

Szerbiában már egy ideje beszédtéma, de úgy tűnik, hamarosan el is fogadják majd azt a szabályzatot, amely értelmében az autók műszaki vizsgája a jövőben kamera előtt zajlik majd és felvételeket is kell készíteni a folyamatról.

Kettős állampolgár vezethet-e Szerbiában külföldi rendszámtáblás autót?

Egyre több szerbiai polgárnak van magyar állampolgársága. Közülük jó néhányan már magyar személyi igazolvánnyal is rendelkeznek, s sokszor szóba kerül, hogy magyar állampolgársággal és/vagy magyar személyi igazolvánnyal rendelkezők vezethetnek-e Szerbiában magyar rendszámtáblás személygépkocsit?