Nem akárkit győzött le Györe László az Isztambulban zajló 250-es ATP-torna második fordulójában: a zentai teniszező 6:4, 6:3-ra nyert a negyedik kiemelt Paolo Lorenzi ellen!

Az olasz Lorenzi pályafutása során 3,21 millió dollárt teniszezett össze, s tavaly 34 évesen megnyerte a kitzbüheli 250-es ATP-tornát. Az olasz játékos legjobb helyezése a világranglistán a 35. hely, amelyet tavaly szeptemberben és most is jegyez, mivel a hétfőn kiadott világranglistán, csakúgy, mint tavaly szeptember közepén, szintén a 35. pozíciót foglalja el.

Az első játszmában Györének (153. a világranglistán) három, Lorenzinek egy break-labdája volt, s a zentai teniszező kétszer, az olasz pedig egyszer nyerte el ellenfele adogatójátékát, így érkeztek el 5:4-ig, amikor Györe a játszmáért adogathatott. Sorozatban három pontot nyert, így három játszmalabdához jutott, azonban utána kétszer is hibázott. A harmadikat azonban Lorenzi hibájának köszönhetően megnyerte, így 40 percnyi játék után 6:4 arányban megnyerte a szettet.

A második játszmában 3:3-ig fej-fej mellett mentek, a hetedik játékban azonban Györe két break-labdához jutott, s az elsőt – egy gyönyörű, hidegvérű rövidítéssel – azonnal kihasználta, s mivel utána magabiztosan nyerte az adogatását 5:3-as előnyre tett szert, az újabb breakkel (nullára nyerte Lorenzi adogatójátékát) pedig 6:3-ra megnyerte a szettet és a mérkőzést is.

Györe következő ellenfele a szerb Viktor Troicki és az orosz Karen Hacsanov mérkőzés győztese lesz.

Györe továbbjutott az isztambuli ATP-tornán

Györe László (153. a világranglistán) bejutott az Isztambulban zajló 250-es ATP-torna második fordulójába, miután az első fordulóban 6:3, 6:4-re nyert a világranglista 205. helyén álló, német Daniel Brands ellen. A 497 255 euró összdíjazású tornán Györe különleges meghívót kapott, hiszen nem tudott indulni a selejtezőben, mivel akkor még Budapesten lépett pályára, így a szervezők úgy gondolták, hogy helye van a főtáblán.