Néhány évvel ezelőtt az Unicef, vagyis az Egyesült Nemzetek Nemzetközi Gyermek Gyorssegélyalapja sokkoló plakátkampányba kezdett, amelyben több olyan problémára hívta fel egyedi, sajátos, megdöbbentő módon a figyelmet, amelyek egyaránt érintenek/érinthetnek mindenkit és bárkit, akárhol éljen is a világban.

 

A plakátokat szándékosan tervezték sokkolóra, mert a problémák is azok, amelyekre fel akarták hívni a figyelmet, s amelyeket a nagypolitika tulajdonképpen sohasem vett igazán, s még véletlenül sem kellőképpen, megfelelő szinten és módon komolyan.
A vállalkozás sikerén felbuzdulva hamarosan más szervezetek (mint a Greenpeace, a WWF, vagyis a Természetvédelmi Világalap és mások…) is csatlakoztak a kezdeményezéshez, olyan témákban, amelyek az ő tevékenységük szempontjából fontosak. Természetesen a sokkoló hatásban ők sem maradtak el az Uniceftől.
Mivel a témák, amelyekben ezek a szervezetek kampányaikban felemelték a hangjukat, globális szempontból is fontosak, tehát akárcsak bárki mást, ugyanúgy minket is elevenen érinthetnek itt, Vajdaságban is, előkerestük most ezeket a korábbi képeket. Egy kisebb sorozatban dolgozzuk most fel ezeket, s puzzle-lé alakítva a képeket a hét végéig naponta egyet-kettőt teszünk közzé belőlük.

Jó szórakozást, és legfőképp a felvetett témákon való eredményes mélázást, hasznos gondolatokat kívánunk hozzá minden kedves olvasónknak!

 

Ha elmulasztotta volna, most bepótolhatja: rakja ki korábbi puzzle-jeinket is:

Járható, de inkább járhatatlan utak nyomában

„Nem mondom, hogy sok kátyú van Beregszászban, de a legutóbb kifogtam két harcsát az egyikből” – írta néhány nappal ezelőtt Facebook-profilján a kárpátaljai Csornyij Dávid, a bejegyzéséhez pedig egy, ugyancsak a témával foglalkozó karikatúrát is mellékelt.

Ismerős arcok Vučić szabadkai nagygyűlésén

Találtunk a Subotica.info oldalán egy izgalmas fotót a Szerb Haladó Párt tegnapi szabadkai nagygyűlésének közönségéről. S ki áll ott valahol a tömeg közepén? Hát Újhelyi Ákos, Szabadka Városi Tanácsának gazdaságért felelős tagja.

Gratulálunk Klemm Dávidnak!

Mint megírtuk, az Újvidéki Színház társulata három rangos elismeréssel zárta a Vajdasági Hivatásos Színházak 67. Fesztiválját: Mészáros Árpád lett a legjobb férfi főszereplő, Klemm Dávid a legjobb zene, Lénárd Róbert pedig a legjobb adaptáció díját vehette át a találkozó gáláján.

Györe fantasztikus sikerének nyomában

Györe Lászlót a világranglista harminchatodik helyén álló Fernando Verdasco sem tudta megállítani a Budapesten zajló 250-es ATP-tornán: a zentai teniszező a hetedik helyen kiemelt Viktor Troicki 7:5, 6:2-es legyőzése után pénteken a negyedik helyen kiemelt Verdascót is legyőzte.

Jöhet ma is egy kis játék az ötórai tea mellé?

Ha az ötórai teázás hagyományát talán nem is tudjuk egyik pillanatról a másikra meghonosítani Vajdaságban (mint azt korábbi írásunkban egyszer már előrejeleztük…), úgy gondoljuk, nem árthatunk senkinek azzal, ha igyekszünk. Vasárnap délután van, ilyenkor talán mindenkinek jut egy kis ideje arra, hogy felszusszanjon, lazítson, elmélyüljön valamiben, ami az adott pillanatban épp foglalkoztatja a fantáziáját.

Apa, kezdődik, fél óra múlva kezdődik a Gerincbántalmak…

Helyszíni tudósítónk jelentése szerint már szállingózik a közönség a szabadkai Népszínház magyar társulatának ma esti bemutató előadására. Már csak fél óra maradt a kezdésig, fokozódik hát az izgalom a színfalak mögött is… Ma délben már megmutattuk olvasóinknak a Gerincbántalmak című előadást képekben, most pedig, hogy kitöltsük még ezzel is az egyre feszültebb várakozás izgalmas perceit, a főpróbán készült fényképfelvételek egyikéből készítettünk egy közepes nehézségi fokozatú puzzle-t.

Lajhárral az éjjeli baglyok csúcstalálkozóján

Ezúttal minden különösebb politikai tartalom és mellékzönge nélkül csak egy, aktualitásoktól teljességgel mentes, szórakoztató, kedvesnek szánt puzzle-lel jelentkezünk az éjszakában, így, röviddel éjfél előtt. Abban a reményben, hogy még ébren (és éberen…) találjuk vele olvasóink egy részét. Képünkön a John nevű lajhár látható egy igen magas nehézségi fokozatú, száznyolcvan darabos feladvány apró kis szilánkjain.