Még tart Budapesten a Momentum Mozgalom tüntetése. Nagyjából tízezren lehetnek. A szervezők az Európai Uniós csatlakozás évfordulóján azokat hívták a Szabadság térre, akik úgy érzik: Magyarország Európához, és nem Moszkvához tartozik.

 

A Momentum Mozgalom rendezvényén a tömeg a körút és az Andrássy út érintésével a Hősök terére vonult, ahol majd beszédeket mondanak a párt elnökségének tagjai: Soproni Tamás, Pottyondy Edina és Fekete-Győr András.

A szervezők ezt írták Facebook-oldalukon a tüntetés előzeteseként, meghívójaként:

„Oroszország közelebb van, mint hinnénk. Orosz mintára a félelem rendszere épül Magyarországon is. Talán a tankokat már elvitték, de visszakúsztak a gázvezetékeken, az álhírportálokon és a politikai eliten keresztül. A kormány szabadságharcosnak nevezi magát. Hazudik. Hat éve hagyja ugyanis, hogy az oroszok egyre szorosabbra húzzák azt a bizonyos rabláncot. A hat év alatt az elmúlt húsz év gyakorlatára építve pedig soha nem látott mélységekbe taszították nemzeti tartásunkat.

Lehetővé kell tennünk, hogy Magyarország a nemzeti önállóságát megőrizve kivegye a részét abból, hogy közösen egy erősebb Európát építsünk – mert a rendszerváltás utáni politikai elit képtelen volt erre. Be kell fejeznünk a rendszerváltást, mert Európához tartozunk.”

 

Nézze nálunk élőben a Momentum Mozgalom tüntetését:

Olvassa el a témával foglalkozó korábbi írásainkat is:

Szabadkára látogat a Momentum Mozgalom

A magyarországi belpolitikába az olimpiaellenes népszavazási kezdeményezés ügyének felkarolásával, a NOlimpia kampánnyal berobbant, s azóta már párttá alakult Momentum Mozgalom negyvenöt napos országjárása lassan a végéhez közeledik. Nagy meglepetést – és helyenként felháborodást – váltott ki azonban a szervezet bejelentése, amely szerint kiegészítenék azt egy kéthetes „külhoni országjárással”, amelynek egyik állomása április 8-án lesz a szabadkai Klein House-ban.

Nemzetpolitikai momentumok

A magyarországi belpolitikába az olimpiaellenes népszavazási kezdeményezés ügyének felkarolásával, a NOlimpia kampánnyal berobbant, s azóta már párttá alakult Momentum Mozgalom negyvenöt napos országjárása lassan a végéhez közeledik. Nagy meglepetést – és helyenként felháborodást – váltott ki azonban a szervezet bejelentése, amely szerint kiegészítik azt egy kéthetes „külhoni országjárással”, amelynek egyik állomása április 8-án lesz a szabadkai Klein House-ban.

Itthon – Otthon: Szabadkán a Momentum

„A Momentumot 2015 tavaszán alapítottuk azért, hogy tegyünk Magyarország rendszerszintű problémáinak megoldásáért. Egyenként tehetetlennek éreztük magunkat, de mertünk nagyokat álmodni és létrehoztuk politikai közösségünket. Decemberben sikerre vittünk egy népszavazási kezdeményezést, mert hiszünk abban, hogy az embereket jobban be kell vonni a jövőnkről szóló döntésekbe, mint az jelenleg történik.

Szabadkán járt a Momentum Mozgalom

A Momentum Mozgalom átlépte az országhatárt, szombaton Szabadkán tartotta meg fórumát a Klein House Social Bar & Art Galleryben. A rendezvényen készült felvétellel indítjuk el a YouTube-csatornánkat, vagyis – egy kicsit fellengzősebb megfogalmazásban – megkezdi műsorainak sugárzását a Szabad Magyar Szó televíziója, a SzaMaSzó Tv. Fogadják szeretettel!