Egy nagyon kedves ismerősünk néhány nappal ezelőtt érkezett meg New Yorkba, kalandozásait a tengerentúli nagyvárosban a facebookos megosztásai, posztjai alapján tudjuk nyomon követni. Irigykedni persze nem kell, még ha csodálattal nézzük is ezeket a felvételeket. S közben ábrándozhatunk arról, hogy egyszer (talán hamarosan, talán csak a távolabbi jövőben…) majd mi is eljutunk ide.

Amerikában persze még az időt is másképp számolják… A mi közép-kelet-európai, s azon belül is vajdasági szemszögünkből nézve azonban szombaton hajnalban, nagyjából valamikor egy óra tájban töltötte fel ismerősünk a New York-i modern művészetek múzeumában, vagyis a Museum of Modern Art termeiben készült felvételeit az internetes közösségi portálra.

Ezekből választottunk egyet, amelyiket sebtében egy alkalmi puzzle-lé alakítottunk.

Jó szórakozást kívánunk hozzá a későn fekvőknek és a korán kelőknek is (hiszen teljesen mindegy, hogy mikor rakják ki játékunkat…):

Ha elmulasztotta volna, most bepótolhatja: rakja össze korábbi puzzle-jeinket is:

Györe fantasztikus sikerének nyomában

Györe Lászlót a világranglista harminchatodik helyén álló Fernando Verdasco sem tudta megállítani a Budapesten zajló 250-es ATP-tornán: a zentai teniszező a hetedik helyen kiemelt Viktor Troicki 7:5, 6:2-es legyőzése után pénteken a negyedik helyen kiemelt Verdascót is legyőzte.

Kenderfonás rokkával

Így a nap végére, a kora esti órákra, mielőtt a tüntetők is a gyülekezőhelyekre indulnának, készítettünk még egy puzzle-t, amely talán – s bízunk benne, hogy – olvasóink kedvére lehet az elmúlt napok viharos eseményei után. A Kenderfonás rokkával című felvétel Balogh Rudolf alkotása, és az 1920-as években készült.

Bréking! A szerdai Münchhausen elmarad!!!

Technikai okok miatt elmarad a szabadkai Népszínház magyar társulatának szerdára meghirdetett előadása, a Münchhausen a Sajtszigeten. Az előadást legközelebb májusban tekinthetik meg az érdeklődők. Addig is, hogy senki se legyen csalódott a rossz hír miatt, a produkció egyik jelenetéből készült újabb puzzle-ünkkel igyekszünk kárpótolni azokat, akik szerdán este színházba készültek.

Óraátállítás – most érkezett el az ideje!

Most érkezett el az ideje: kérjük, állítsa át az óráját két óráról háromra! Vagy, ha nincs kedve hozzá, esetleg megette már korábban, de még nem szeretne aludni menni, akkor rakja össze az alábbi alkalmi puzzle-ünket! Hétvége van, ráérősebbre vettük hát a figurát, ma hajnali játékunk százötvenhat darabból áll. Jó szórakozást kívánunk hozzá!

Ki akar Metallica-koncertre menni?

Ma, épp ebben a pillanatban, amikor ez a cikkünk feltűnik a világhálón, vagyis március 24-én délelőtt tíz órakor megkezdődik a jegyek árusítása a 2018. április 5-i, budapesti Metallica-koncertre. A várhatóan eszeveszett érdeklődés miatt sokan már előre készültek a pénztárnyitásra, azonban még így sem mehet senki sem biztosra.

Карољ Дудаш a mi új Mihalj Kertesünk

A vajdasági magyar sajtó történetének egyik kiemelt jelentőségű, nagyszerű pillanata volt, amikor egységesen, összefogásban elkezdte Mihalj Kerteskent használni Slobodan Milošević kedvenc csicskájának nevét. Emlékezetes, hogy Kertes, a Szerbiai Szocialista Párt politikusa a horvátországi szerb agressziót polgárháborút megelőző, mítingekkel telezsúfolt időszakban, mintegy a joghurtforradalom megalapozásaként azt találta mondani, hogy: „Ha én, mint magyar, nem félek Szerbiától, akkor egy szerb miért fél Szerbiától” ( „Ako se ja kao Mađar ne bojim Srbije, zašto se Srbin boji Srbije”).