A szlovén származású, brit színekben versenyző Aljaž Bedene 6:2, 6:4-re nyert Györe László ellen a Budapesten zajló ATP-torna elődöntőjében, így elsőként ő jutott be a vasárnapi fináléba. Györe az első játszmában kicsit fáradtan mozgott, sokat hibázott, a második szettben viszont egyenrangú ellenfele volt a világranglista 68. helyezettjének, ám Bedene a hetedik játékban elnyerte a zentai teniszező adogatójátékát és az előnyét megőrizte a mérkőzés végéig.

Bedene az előző 23 mérkőzéséből 22-őt megnyert (Sophia Antipolisban és Barlettában is challenger tornát nyert, Irvingben döntős volt), s hogy remek formában van, azt a Györe elleni elődöntő első játékában is igazolta, ugyanis úgy nyerte el a zentai teniszező adogatójátékát, hogy sorozatos nyerő ütéseket produkálva pontot sem veszített. Györe igen bizonytalan volt, sokat hibázott, így nem volt meglepetés, hogy a Ljubljanában született Bedene negyedóra alatt 4:0-s előnyre tett szert. A világranglistán a 68. helyen álló játékos sorozatának Györe az ötödik játékban vetett véget, amikor break-labdát hárítva, két nyerő fonákkal 4:1-re szépített. Bedene az alapvonalról nagyon magabiztos volt, szinte képtelen volt hibázni, míg Györének nem nagyon jöttek be az első adogatások után a pontoknak csak a 42 százalékát nyerte meg, így az első játszma 34 perc után Bedene 6:2-es győzelmével ért véget.

A második szett elején Györe magabiztosan nyerte az adogatójátékát, utána azonban a két break-lehetősége közül egyiket sem sikerült kihasználnia, így Bedene egyenlített. A szlovén származású játékos a hetedik játékban break-lehetőséghez jutott, amit azonnal ki is használt, majd 5:4-nél magabiztosan nyerte meg a saját adogatójátékát, így 79 percnyi küzdelem után 6:2, 6:4 arányban győzött és jutott be a vasárnapi döntőbe.

Attól függetlenül, hogy az elődöntőben veszített, nyugodtan mondhatjuk, hogy Györe László az elmúlt két hétben nyújtott teljesítményének köszönhetően (Marrákesben győzelem Kližan (60. a világranglistán) ellen, Budapesten győzelem Troicki (39.) és Verdasco (36.) ellen) jelezte a teniszvilágnak, hogy a jövőben számolni kell vele. A budapesti torna rajtján 184. helyen állt a világranglistán, a hétfőn kiadásra kerülő új ranglistán pedig a 155. hely környékén lesz, ami pályafutása legjobb helyezését jelenti majd.

Az, hogy Györe a budapesti tornán elődöntőt játszott, egyértelműen bravúros teljesítménynek mondható, s ezt bizonyítja az az információ is, amely szerint a 2017-es évben csak egy olyan versenyző jutott ATP-tornán elődöntőbe, aki a világranglistán Györe mögött állt. Ő a norvég Casper Ruud volt, aki a februári Rio de Janeiróban megrendezett 250-es ATP-tornán jutott a négy közé, s akkor a ranglistán a 208. helyen állt.