A zentai Györe László teljesítményére a szerb tájékoztatási eszközök (Blic, Novosti, N1, B92) is felfigyeltek, ami nem meglepő, hiszen a világranglista 184. helyén álló teniszező két nap leforgása alatt a budapesti 250-es ATP-tornán legyőzte a hetedik helyen kiemelt Viktor Troickit, valamint a negyedik helyre rangsorolt, a világranglista 36. helyén álló, spanyol Fernando Verdascót is. A szerb lapok fantasztikusnak és szenzációsnak nevezték Györe teljesítményét, aki szombaton folytathatja a kiváló sorozatot, hiszen a selejtezőből jutott el az ATP-torna elődöntőjéig, ahol ellenfele a szlovén származású, brit színekben versenyző Aljaž Bedene lesz, akiről azt kell tudni, hogy 27 éves, jobbkezes és a legjobb helyezése a világranglistán a 45. pozíció volt. Bedene a hétfőn kiadott rangsorban a 68. helyen áll, s pályafutása során mintegy 1,8 millió dollárt teniszezett össze. Bedene az első fordulóban a román Marius Copil ellen nyert 7:5, 6:2-re, utána pedig a Holland Robin Haasét győzte le 6:4, 6:4-re. A pénteken lejátszott negyeddöntőben a második helyen kiemelt, horvát Ivo Karlovićnak sem volt sok esélye ellene, Bedene 6:4, 6:3-ra győzött.

Györe László és Aljaž Bedene mérkőzése a második helyen szerepel a szombati, 12:45-kor kezdődő programban, ami azt jelenti, hogy a mérkőzés biztosan nem fog 14 óra előtt elkezdődni. A találkozót a szerbiai sportcsatornák közül a Sportklub 2 közvetíti élőben, az M4 Sport ezúttal nem adja élőben a találkozót, mivel a Forma-1-es időmérőt közvetíti.

Ez az igazi szenzáció: Györe legyőzte Verdascót!

A zentai Györe László pályafutásának legnagyobb győzelmét jegyezte a budapesti ATP-torna negyeddöntőjében, miután 2:6,7:6 (7-4), 6:2-re győzte le a világranglista 36. helyezettjét, a spanyol Fernando Verdascót! Az első játszma Verdasco breakkel kezdődött, azonban Györe mindjárt visszavette a breaket, azonban a spanyol utána is uralta a meccset és nagyon magabiztosan, 36 perc után 6:2-re megnyerte a szettet.