A belgrádi Fellebbviteli Bíróság megváltoztatta azt a ítéletet, amely kimondta, hogy Nebojša Stefanović, Szerbia belügyminisztere megnyerte a NIN hetilap ellen indított pert. A bíróság jogerősen elutasította Stefanović kérését, hogy a NIN a Glavni fantom iz Savamale (Savamala legnagyobb fantomja) című írásért 300 000 dinár kártérítést fizessen neki.

Ugyanebben a döntésben, amely pénteken megjelent a bíróság honlapján, az is szerepel, hogy Stefanović a bírósági döntés kézbesítésétől számítva 15 napon belül köteles 89 700 dinárt fizetnie az általa beperelt Sandra Petrušićnak és Milan Ćulibrknek.

A belgrádi Felső Bíróság elsőfokú döntés értelmében Sandra Petrušićnak, Milan Ćulibrknek és a NIN-nek becsületsértésért 300 000 dinárt kell fizetnie Stefanovićnak, valamint az ítéletet kötelesek megjelentetni a NIN soron következő számában.

A belgrádi Fellebbviteli Bíróság döntése szerint az elsőfokú bíróság rosszul értelmezte a tájékoztatási törvényt, amikor azt állította, hogy az alperesek nem megfelelően alkalmazták az újságírókra vonatkozó szakmaiságot, valamint nem ellenőrizték le azokat azoknak az információknak és adatoknak a hitelességét, amelyek alapján azt állították, hogy Stefanović Savamala legnagyobb fantomja.

A Fellebbviteli Bíróság azt is megállapította, hogy a cikkben az az újságírói következtetés szerepel, hogy a savamalai rombolás nem történhetett meg Nebojša Stefanović tudta nélkül, s ebben a formában az írás egy kritika a köztisztviselői funkción levő személynek. Emiatt a cikk szerzője nem volt köteles Stefanović véleményét kikérni az írással kapcsolatban, hanem a belügyminiszternek kellett volna a NIN főszerkesztőjét megkeresnie és kérnie, hogy az ő reagálását is jelentessék meg a lapban, s követelje az általa vitatott információ megcáfolását, azonban Stefanović nem élt ezzel a lehetőséggel.