Aleksandar Vučić, Szerbia miniszterelnöke miközben a Vinarce és Đorđevo közötti 15 kilométer hosszú, felújított vasútvonal ünnepélyes átadóján vett részt, elmondta, hogy Szerbia valamennyi polgára az év végén, vagyis nyolc hónap múlva jobban fog élni, ami a fizetések és a nyugdíjak növelésének lesz a következménye.

Vučić azt is megígérte, hogy a magáncégeknél dolgozók bérét is emelni fogják, Szerbia pedig  tele lesz autóutak és vasútvonalak hálózatával, mivel ez egy olyan dolog, ami száz éve várat magára.

A miniszterelnök, aki nemsokára államelnök lesz, mivel megnyerte az április 2-ai köztársasági elnökválasztást, azt mondta, ha kell, akkor kiabálni fog, hogy a külföldi kölcsönökből épülő autópályák idejében elkészüljenek.

Arra az újságírói kérdésre, hogy miért kellene a munkálatokat végzőkre kiabálni, mikor a szerződésben feketén-fehéren írja, mi történik akkor, ha valamelyik fél nem tartja magát az aláírtakhoz, a miniszterelnök azt felelte, hogy azért, mert az időpontok be nem tartása miatt bekövetkező szerződés felbontása azt eredményezné, hogy a Koridor 10 befejezése egy évet csúszna.

A miniszterelnök a kijelentését bizonyára a friss statisztikai adatok ismeretére alapozza:

Közkinccsé tették, mennyi volt a márciusi átlagfizetés

A Köztársasági Statisztika Hivatal közleménye szerint Szerbiában a márciusi átlagkereset 47 814 dinárt tett ki, ami nominálisan 1,8, reálisan pedig 1,6 százalékkal nagyobb mint a februári átlagkereset volt. Az év harmadik hónapjában a bruttó átlagkereset 65 6985 dinár volt, ami reálisan 1,1 százalékkal nagyobb az előző havinál.

Borítókép: Tanjug/Tanja Valič