(Fotó: N1)

Összeverték a Szerbiai Szocialista Párt két aktivistáját vasárnap Verbászon, az egyik szavazóhely előtt – közölte az N1 tévé. A két áldozat elmondta, öt-hat autó vette őket körbe, a belőlük kiszálló személyek nem voltak hajlandóak azonosítani magukat és megkérdezték tőlük, kinek dolgoznak. Amikor mondták, hogy a szocialistáknak, elkezdték kettejüket rugdosni és fenyegetni – mondta el egyikük, Damjan Milović a verbászi szocialisták ifjúsági tagozatának elnöke.

A rendőrség közbeavatkozott, Marjana Maraš a párt városi kampánystábjának elnöke pedig arról számolt be, hogy a másik megtámadott személyt Martin Samadžićot a mentőállomásra vitték ellátni.

A szocialisták kampánystábja szerint egy kidolgozott menetrend szerint keresik meg jelöltjeiket. Azok családi háza előtt megáll 4-5 autó, mintegy 20 ember bemegy az udvarba és megfenyegetik az embereket.

Mi is írtunk róla korábban, hogy egy bizonyos Grmi tours autóbuszai járják a várost és szállítják az embereket a szavazásra és más anomáliákról is írtunk, ez itt olvasható:

Verbászi választások: Ezer dinár, buszozás, színes tollak

Verbászon vasárnap tartanak önkormányzati választásokat, amelyek az eddigiek alapján az immár bejáródott haladó folklór jegyében zajlanak. A tavalyi általános és a hónap eleji elnökválasztáson felvonultatott stratégia összes eleme megtalálható ebben a városban is. Az egyik ellenzéki párt aktivistája Facebook-oldalán fotókkal dokumentálta az anomáliákat. Így látható, hogy a hatalom buszokkal szedi össze és szállítja az embereket a szavazóhelyre.

A tudósítások szerint a nap folyamán nem verbászi rendszámú gépkocsik jelentek meg a városban és köröznek a szavazóhelyek környékén, illetve egyes községi szocialista képviselők lakcímén ismeretlen személyek jelentek meg. Néhányan közülük olyan dokumentumokat mutattak fel, amelyek ez áll: Centar za praćenje izbora – obezbeđenje. A választási bizottság erre reagálva jelezte, ellenőrizni fogják kikről van szó.

Verbász mellett vasárnap Zaječar, Kosjerić, Kovin és Hódság polgárai is új önkormányzatot választanak. Hódságon sem csendes a kampány, korábban arról írtunk, hogy a DP jelöltjének gépkocsija felrobbant, ez a hír itt olvasható:

Rendőrség: Az autó magától gyulladt ki Hódságon

(Forrás: N1) Délután írtunk róla, hogy családi háza udvarában gyújtották fel Miroslav Ilić demokrata párti politikus autóját Hódságon. A gépkocsit péntek éjszaka gyújtották fel, ráadásul az ismeretlen elkövetőknek elsőre nem is sikerült az akció, ezért megismételték azt.

Zaječarban pedig az SZSZP jelöltje ingyen reggelit fizet azoknak, akik bizonyítják, rá szavaztak.