(Fotó: Starsport)

A második félidő közepén kivonult az újvidéki Vojvodina vezetése a klub és a Partizan mérkőzéséről a belgrádi szurkolók sértő skandálása miatt. A Szuper liga 32. fordulójának mérkőzését ekkor meg is szakította a játékvezető.

Az újvidékiek vezetősége egy közleményt adott ki, amelyben közölték, a meccs 69. percében kivonultak a mérkőzésről a hazai csapat szurkolói egy csoportjának botrányos, soviniszta és megismétlődő „buzdítása”miatt. Milorad Mažić játékvezető ekkor meg is szakította a mérkőzést eg rövid időre.

„A dal, amelyben az egyik legrégebbi szerbiai klub szurkolóit „félig magyaroknak, félig usztasáknak” nevezik, ami miatt a mérkőzést jogosan meg is szakították, amellett, hogy egy újabb szégyenteljes és csúnya üzenetet küld a világba Szerbiáról és a szerb labdarúgásról, egyben a skandáló szurkolók elemi tudatlanságát is igazolja a Vojvodinával kapcsolatban. A klub szurkolói Szerbiából érkeztek és olyasminek tették ki őket, amit minden civilizált társadalom szégyellne” – írják.

A klubvezetés a meccsről történt kivonulással arra az elvi álláspontra helyezkedett, hogy nem tűri el a sporttal való visszaélés tolerálását destruktív ötletek terjesztésére és a Vojvodina szurkolóinak nyilvános sértegetését, egyben támogatásukról biztosítják játékosaikat, akik ilyen légkörben játszottak.

A Vojvodina vezetősége felszólítást intézett az ország labdarúgó társadalmához, hogy közösen tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a sovinizmust és a primitivizmust gyökeresen kiirtsák a stadionokból és a focit védjék meg mindentől, ami az egészséges sportrivalizálás kereteit meghaladja.