Boris Zec, a Magyar Polgári Szövetség frakciójának tagja a zentai kkt-ben már több ízben is nyilatkozott a Szabad Magyar Szónak a zentai távfűtés helyzetével kapcsolatban, legutóbb pedig Petar Terzićet, a polgármester segédjét, illetve annak munkáját is bírálta, mondván, „elvben azért került erre a tisztségre, hogy előremozdítsa a zentai távfűtés ügyét”.

Az érintett, Petar Terzić kapcsolatba lépett szerkesztőségünkkel, és rendelkezésünkre bocsátotta a helyi önkormányzattal 2016. július 26-án megkötött szerződését, melyben az áll, hogy kinevezik a zentai polgármester segédjének, szakterülete pedig „a gazdasági fejlődés”.

Terzić ezért határozottan cáfolja Boris Zec állításait, szerkesztőségünktől pedig helyreigazítást kért, aminek ezúttal eleget teszünk. A Szabad Magyar Szónak nyilatkozva hangsúlyozta, egész életét szorgalmas és felelősségteljes munkával töltötte, a gazdasági életben és azon kívül is, ezért az ellenzéki képviselő vele kapcsolatos állításait rendkívül sértőnek érzi, amelyek foltot ejtenek a nevén és tekintélyén. Emlékeztetett arra is, hogy 2003-ban városi kitüntetésben részesült, amelynek indoklásában azt írja, „az elért rendkívüli eredményekért a község fejlődése terén”, és ez mindennél ékesebb bizonyítéka a munkásságának.

Mint mondta, saját szakterületén belül már több fejlesztési projektumba is belekezdett, ezekről azonban egyelőre nem kívánt nyilatkozni, mivel folyamatban levő ügyekről van szó.