„Mi  bárkinek kiadjuk, aki pályázik rá, a vízilabdaklubnak is…ˮ – mondta Ceglédi Rudolf, Zenta város polgármestere a Magyar Szó napilapban március 18-án megjelent cikkben. Ugyanebben az írásban arra a kérdésre, hogy hány évre akarják kiadni a medencét, a polgármester ezt felelte:

„Minden bizonnyal nem egy évre, mert ez nem vezet sehova, hanem 5 vagy 10 évre. A pályázat kidolgozása van most folyamatban…ˮ

És ehhez képest mi történt? Az, hogy a zentai önkormányzat szerdán megtartott sajtótájékoztatóján a Vajdaság Ma tudósítása szerint a következő mondatok hangzottak el:

Idén a kék medence üzemeltetését a kommunális közvállalat végzi majd. Már elkezdték a medence gépészeti üzemeltetésének felmérését. A fekete medence felújításához is nagy összegre van szükség, ezzel kapcsoltban is készülnek tervek. Kiszélesítése, lelátók építése és téli időszakban fedetté tétele válna lehetővé. Ezekhez a tervekhez szintén pályáznak a közeljövőben.

Magyarul: nem írnak ki pályázatot, hanem a helyi Kommunális Közvállalat működteti majd az olimpiai medencét. Úgyhogy, amit Ceglédi Rudolf mondott, hogy több évre szeretnék bérbe adni a medencét, valamint, hogy a pályázat kidolgozása folyamatban van, azt egy az egyben el lehet felejteni…

Zentai medencegondok

Még mindig nem tudni, hogy ki fogja üzemeltetni a zentai olimpiai medencét az idén nyáron: a Zenta Vízilabdaklub 12 év után tavaly szeptemberben levélben tájékoztatta Ceglédi Rudolf polgármestert, hogy „köszöni szépen, ennyi volt”, a jövőben nem kívánják egy évre bérbe venni és üzemeltetni a medencét.