Bojkottálja a temerini képviselő-testület mai ülésén az Együtt Temerinünkért – Robert Karan képviselői csoport, azon határozati javaslat miatt, amellyel drasztikusan növelik a hatalmi koalíció tisztségviselőinek juttatásait.

Robert Karan az Autonómia hírportálnak elmondta, nemrégiben a testület VMSZ-es elnökének Pásztor Róbertnek 110 százalékkal növelték a fizetését, a képviselői juttatásokat pedig 50 százalékkal, most újabb növelésre készülnek. A napirenden szereplő javaslat értelmében, amelyet Đura Žiga, a község haladó párti polgármestere és Pásztor Róbert kkt elnök írtak alá, az SZHP-VMSZ-SZMM összetételű hatalmi többség a szocialistákkal közösen megszavazza, hogy a község által alapított közvállalatok felügyelő bizottságainak tagjai a jövőben 50 százalékkal nagyobb juttatást kapjanak munkájukért.

Karan elmondta, képviselői csoportja az ülés bojkottja mellett döntött és kérték a javaslat visszavonását, mert „a VMSZ és az SZHP pártkatonáinak szégyentelen béremeléséről van szó”.

Amennyiben ezt a határozatot elfogadják (márpedig miért is ne tennék), a pártok által a bizottságokba delegált személyek egyórányi ülésezésért 18 ezer dinárt kapnak kézhez az eddigi 11.850 dinár helyett, miközben a községben drasztikusan csökkentették a sportra, ifjúságra és civil aktivitásokra fordított pénzt.

Ezek miatt a frakció tagjai hivatalosan is csatlakoznak az országos diktatúra elleni tüntetésekhez.