Annak ellenére, hogy a Tiltakozás a diktatúra ellen tüntetéssorozat legutóbbi napja után az hangzott el, hogy a húsvéti ünnepek után találkoznak újra az utcákon a tiltakozók, 18 órától csendes tüntetés lesz csütörtökön is Szerbia nagyobb városaiban, írja a NOIZZ.rs portál.

A tiltakozást eddig is nagyrészt az interneten szervezték, azoknak átmeneti beszüntetéséről is a közösségi oldalakon lehetett olvasni. Annak ellenére, hogy a világhálón zajlott vitában részvevők nagy része szerint keddig szünetelni kellene, sokan amondók, hogy továbbra is utcán adjanak hangot elégedetlenségüknek az emberek.

Lesz tüntetés, ezt írja az említett portál. A tüntetések koordinálói a Facebookon arra hívták fel az emberek figyelmét, hogy akik kimennek most is az utcákra, azoknak ne lankadjon a kedvük, ha azt látják, kevesebben vannak mint az elmúlt 10 napban.

Ne üljenek fel semmilyen provokációnak, mert elképzelhető, hogy lesznek olyanok, akik csak azért mennek ki a tiltakozásra, hogy feszültségek szítsanak, és ne vitázzanak a rendőrökkel, ők is ennek a hatalomnak áldozatai, írják.