Zentán mégsem omlott össze a távfűtési rendszer, csak az Elgas közvállalat igazgatója leállította a városi fűtést, de erről nem szólt a város vezetőségének – így lehetne dióhéjban összefoglalni a zentai önkormányzat szerdai sajtótájékoztatóját, amelyen Győri István alpolgármester és Varga Viktor, a  községi tanács gazdasági ügyekkel megbízott tagja magyarázták az előállt helyzetet a megjelent újságíróknak.  „A fogyasztók továbbra sem törlesztik rendszeresen az adósságukat, aminek következtében az Elgas Közvállalatnak összesen 31,2 millió dinár tartozása van, ebből 25,4 millió a Srbijagas, 5,8 millió pedig az EPS felé. A fogyasztók ezzel szemben 51,7 millió dinárral tartoznak az Elgasnak, amiből 24,5 a jogi személyek, 27,2 millió pedig a magánszemélyek tartozása” – írja a Vajdaság Ma.

A fűtési idénynek vége – melegek a radiátorok

„A feltornyosult problémák miatt teljesen leállt a fűtés, a vezetékek már nincsenek nyomás alatt, az idei fűtési szezonnak ezzel vége. Az ELGAS igazgatója csak annyit mondott, hogy a polgárok a rendkívüli helyzetben próbálják meg feltalálni magukat, alternatív fűtési módszerekkel vészeljék át a hideg időszakot a tartós felmelegedés beálltáig” – adta hírül a Magyar Szó napilap a hétvégén.

Üde színfoltja volt még a sajtótájékoztatónak Varga Viktor kijelentése, aki a Vajdaság Ma hírportálon megjelent tudósítás szerint a következőket mondta: „A lakosságnak fel kell ismernie, hogy egyesek félrevezetik és manipulálják őket”.

Kemény szavak ezek a városi tanács tagjától, s bízunk benne, hogy a Magyar Szóban is elgondolkodnak a kritikán, ugyanis a vajdasági magyarság egyetlen napilapja közölte le először a hírt, hogy a távfűtési rendszer összeomlott és ebben az idényben már nem lesz fűtés. Hogy most a cikk szerzőjére, Gergely Józsefre gondolt-e Varga Viktor, vagy az oldal szerkesztőjére, Fodor Istvánra, vagy úgy komplett a lapra, az ebből a szövegkörnyezetből nem derül ki, mindenesetre a Magyar Szó-s kollégáknak igencsak résen kell lenniük, hogy a jövőben ne vezessék félre és ne manipulálják az olvasókat, mert, ha ezt csak egyetlen egyszer teszik is meg, elfordulnak tőlük hű követőik…

Persze az is lehet, hogy Varga Viktor az Elgas igazgatójára gondolt, hogy ő vezeti félre és manipulálja az embereket, mivel ő nyilatkozott a Magyar Szó hétvégi számában arról, hogy a fűtési rendszer összeomlott.

Bízzunk benne, hogy csütörtökön is tart majd sajtótájékoztatót a zentai városvezetés, amelyen Varga Viktor tiszta vizet önt a pohárba.

Zentán összeomlott a távfűtő rendszer

„Tartsanak ki még egy kicsit, találják fel magukat, nemsokára itt a nyár” – nagyjából így lehetne összefoglalni Boško Petrovićnak, a zentai Elgas közvállalat igazgatójának a Magyar Szó napilap nyomtatott kiadásában megjelent nyilatkozatát, amelyből kiderül, hogy a reggeli hideg és a szeles idő ellenére Zentán az idén már nem lesznek melegek a radiátorok, ugyanis a távfűtő rendszer összeomlott!