Most már nyugodtan kijelenthetjük, hogy a 27 éves Martin Kližan nem szeret Györe László ellen játszani: a szlovák teniszező 2015. júniusában a világranglista 36. helyezettjeként veszített a zentai játékostól, hétfőn pedig a marokkói Marrákesben Györe megismételte két évvel ezelőtt remek játékát, s 7:6 (7-3), 6:3-ra nyert Kližan ellen, aki a legfrissebb világranglistán a 60. helyen áll.

Györének (184. a világranglistán) ez volt az első győzelme az ATP-torna főtábláján, korábban háromszor szenvedett vereséget. A zentai teniszező a selejtezőben a román Marius Copil és a brit Alexander Ward ellen nyert.

Györe jól kezdett az első játszmában, mindjárt breakkel nyitott, azonban a 2015-ben Marrákesben tornagyőztes Kližannak sikerült egyenlítenie, s az első szett végül a rövidítésben dőlt el Györe javára, aki magabiztosan, 7-3-ra nyerte meg a tie-breaket. A második játszmában Györe 3:2-nél a második break-labdát kihasználva 4:2-es előnyre tett szert, s utána rutinosan hozta a saját adogatójátékát, így 6:3-ra nyerte meg a szettet és jutott be a második fordulóba, ahol a második helyen kiemelt Albert Ramos-Vinolas lesz az ellenfele. A világranglista 24. helyén álló spanyol teniszező neve ismerős lehet a sportkedvelőknek, ugyanis Novak Đoković a hétvégi Davis-kupa mérkőzésen őt győzte le az első találkozón.