Mészáros Árpád a legjobb férfi főszereplő, Klemm Dávid a legjobb zene, Lénárd Róbert pedig a legjobb adaptáció díját veheti át a Vajdasági Hivatásos Színházak 67. Fesztiváljának vasárnap esti gáláján.

 

A Dragana Varagić (elnök), Smiljka Seljin és Vladislava Fekete összeállítású zsűri döntése értelmében a Híd a Drinán lett a legjobb előadás, amelyet Kokan Mladenović rendezett az újvidéki Szerb Nemzeti Színházban. Ugyancsak ő kapta a legjobb rendezőnek járó díjat is.

A gyermekdarabok kategóriájában a szabadkai Gyermekszínház Allegro con brio című produkcióját ítélte legjobbnak a bírálóbizottság. Az előadást Jevgenij Ibragimov rendezte.

Az Újvidéki Színház két előadással, a Fekete és a Fáma a biciklistákról című produkcióval szerepelt a versenyprogramban. Mészáros Árpád a Fekete címszerepében nyújtott alakításával érdemelte ki a férfiak kategóriájában a legjobb színésznek járó elismerést. Ugyancsak a Feketének ítélték a legjobb zene díját, a darab zeneszerzője Klemm Dávid volt. A különdíjat Lénárd Róbert érdemelte ki a Fekete és a Fáma a biciklistákról című Svetislav Basara-regény adaptációján végzett munkájáért.

A legjobb női főszereplőnek járó elismerést Gordana Đurđević Dimićnek ítélték oda a Híd a Drinán című előadásban nyújtott alakításáért.

Az epizódszerepek kategóriájában Radoje Čupić (Híd a Drinán) teljesítményét tartja a legkiemelkedőbbnek a zsűri.

A gyermekdarabokban nyújtott színészi alakítások közül a Pán Péter című előadás címszerepéért Slaven Došlo részesült elismerésben.

A legjobb díszlet és kosztüm kategóriájában is a Híd a Drinán című előadás bizonyult a legjobbnak: Marija Kalabić díszlet- és Tatjana Radišić jelmeztervező vehet át elismerést a gálaműsoron, amelyet vasárnap este tartanak meg az Újvidéki Színházban:

A Vajdasági Hivatásos Színházak 67. Fesztiváljának díjátadója és záróünnepsége

Ma 2017. április 9., vasárnap, Erhard napja van. Holnap Zsolt napja lesz.

A zenés-táncos rendezvényt fiatal színészek és akademisták részvételével Táborosi Margaréta rendezte. A dalokat Vitkay Kucsera Ágota tanította be, az alapokat Klemm Dávid készítette.