Szombaton 11 és 12 között a zentai polgárok mintegy 120 fős csoportja, a város főterén lévő szökőkútnál fejezte ki támogatását a középiskoláknak és az egyetemistáknak Szerbia nagyvárosaiban zajló tiltakozásai mellett, s tiltakoztak Aleksandar Vučić politikája ellen.  Az összejövetelen Đurđina Samardžić, 20 éves zentai egyetemista olvasta fel az újvidéki és belgrádi egyetemistáknak a szerb kormányhoz intézett követeléseit.

Đurđina rögtönzött beszédében megemlítette, hogy mindazoknak, akik szerint a tiltakozó fiatalok  kulturálatlanok, azt tudja üzenni, hogy megfeledkeznek arról, hogy nekik is vannak gyermekeik, és, hogy egyszer ők is fiatalok voltak, azt üzeni, hogy elege van annak a nemzedéknek tagjaiból, akiknek a tetteinek a következményeit, a jelenlegi fiataloknak kell elviselni, ráadásul ez a nemzedék képviselői huligánokként tekintenek a békésen tiltakozókra. Ezért mindenki vállalja a felelősséget a tetteiért és a társadalomban betöltött szerepének a következményeiért.

– Mindannyian tisztábban vagyunk az országban dúló zsarnoksággal és zsarolásokkal, s csupán az hiányzik, hogy mindannyian felbátorodjunk, s a tettek mezejére lépjünk – jegyezte meg az egyetemista.

A zentaiaknak egyébként nem volt könnyű megszervezniük a szombati szimpátiatüntetést, mivel a helyi rendőrség illetékesei megtiltották, hogy a jelenlévők kormányellenes transzparensekkel, a fazekakkal, lábasokkal és egyéb zajkeltő rekvizitumokkal fejezzék ki elégedetlenségüket, illetve, azt, hogy sértő kifejezésekkel illessék az új köztársasági elnököt.