Többen megsérültek, amikor egy teherautó a tömegbe hajtott Stockholm egyik bevásárlóutcájában. Az eset pénteken délután történt, több sérültről szólnak a hírek. Eddig három halottról érkeztek jelentések. A metróban röviddel az eset után lövöldözés tört ki, százak menekültek a belvárosból.

 

A Local nevű svéd lap információi szerint pénteken délután három óra környékén hajtott valaki a tömegbe a Drottinggatanon. Az AFP hírügynökség több sérültről tud, a járókelők között pánik tört ki. A rendőrség terrorcselekményként kezeli az ügyet, és arra kér mindenkit, hogy kerülje el a belvárost. A támadásnak legalább három halálos áldozata és rengeteg sérültje van.

A belváros fölött helikopterek köröztek, a rendőrségi közlemény szerint egyelőre még abban sem biztosak, hogy hol van a kamion sofőrje. Az Index szerint elképzelhető, hogy még mindig veszélyt jelenthet az emberekre, s a portál úgy tudja, hogy lövöldözés tört ki a metróban, ennek az esetnek a részletei egyelőre nem ismertek, a metróközlekedést mindenesetre leállították. Az Ekot nevű svéd rádió szerint legalább hárman meghaltak, több százan menekültek a helyszínről.

Egy szemtanú több halottról nyilatkozott a TT hírügynökségnek, és hozzátette azt is, hogy a helyszínen több sérültet is mentősök láttak el. Többen a földön feküdtek.

A támadáshoz használt jármű egy bevásárlóközpontba csapódott és kigyulladt. A Local meg nem erősített információkra hivatkozva azt írta, hogy lövöldözés tört ki a környéken.