A Rendőrségi Dolgozók Szakszervezete (Sindikat Zaposlenih u Policiji) közleményben biztosította támogatásáról az országszerte tiltakozó diákokat. Mint írták, a rendőrség semleges marad, és felszólították a politikai pártokat, hogy a középiskolások és egyetemisták számára engedélyezzék, hogy békés úton kifejezzék az elégedetlenségüket.

„Ne a saját érdekeikre és a családjukra gondoljanak, inkább az ország polgárait és azok családját, s a következő nemzedéket tartsák szem előtt” – áll a közleményben, amelyben a hatalmi pártokat és az ellenzéket is felszólították, hogy üljenek tárgyalóasztalhoz, és közösen oldják meg a problémákat. Ha kell, akár verekedjenek is össze, de ne engedjék meg, hogy egy gyerek, polgár vagy rendőr az áldozatává váljon a tévedéseiknek – írták közleményükben.

A rendőrség tagjait arra szólították, hogy a törvénnyel összhangban cselekedjenek.

A Szerbiai Rendőrszakszervezet (Policijski Sindikat Srbije) közösségi oldalán csupán egy bejegyzést tett közzé, ebben arról értesíti a polgárokat, hogy figyelemmel kíséri az események alakulását és a jelszavával összhangban (Mindig a népért, mindig a nép mellett) cselekszik. A Független Rendőrszakszervezet (Nezavisni Policijski Sindikat) még nem foglalt állást a békés tiltakozásokkal kapcsolatban.

A Szerbiai Rendőrszakszervezet és Szerbia Katonai Szakszervezete április 8-án, szombaton déltől Belgrádban, a szerb kormány épülete előtt újabb tiltakozást szervez a közbiztonság katasztrofális állapota miatt.