Ha ez a játszótér 941 500 dinárba kerül, vagyis az adóval (PDV) együtt összesen 1 129 800 dinárba, akkor aggódnunk kell amiatt, hogy mennyibe fog kerülni a medence építése? – tette fel a kérdést a Mojabackatopola.rs című internetes oldal. Mint írták, a régi áruház mögött mindenki láthatta ezt a gyönyörű játszóteret, amely a honlap megítélése szerint a gyerekek számára egyáltalán nem biztonságos helyen épült fel, alig három méternyire a forgalmas főúttól és a parkolótól.

Megkerülhetetlen a kérdés, hogy ki döntött úgy, hogy pont itt kell felépíteni ezt a játszóteret – írják. Felteszik ugyanakkor a kérdést, hogy mi állhatott a döntés hátterében, a gyerekek biztonsága, vagy a politikai haszonszerzés a választás előtt, hogy a polgárok lássák, hogy valami épül.

Forrás: Mojabackatopola.rs

Ötven méterre ettől a helytől található a régi játszótér, ahová a szülők lejárnak a gyermekeikkel. A cikk szerzőjének helyzetértékelése szerint a gyerekek itt biztonságban játszhatnak, s miközben felügyelik őket, a szülők a közeli padokon húzhatják meg magukat. Külön felhívja a figyelmet arra is, hogy az íráshoz mellékelt képeken szépen látszik, hogy az új játszótér milyen veszélyesen közel van az úthoz, amelyen autók közlekednek. (Ezek közül kölcsönöztünk néhányat cikkünkhöz.) A Mojabackatopola.rs szerzőjen először ezen a helyszínen akadt meg, de rögtön ezután rácsodálkozott arra is, hogy a játszótér „potom” 1 129 800 dinárba került.

Miközben felvételeket készítettek a környéken, megérkeztek annak a vállalatnak a munkatársai, amelyik az asztalosmunkákat végzi a játszótéren. A kérdésre, hogy becslésük szerint mennyibe kerülhetnek a létesítmény faelemei, azt válaszolták, hogy nagyjából százötvenezer és kétszázezer dinár között lehet az alapanyag összértéke, ugyanis fenyőről van szó, ami viszonylag olcsóbb áron hozzáférhető.

Forrás: Mojabackatopola.rs

 

A Mojabackatopola.rs oldal szerzője úgy számol, hogy a terület felásásának és homokkal való feltöltésének költsége ezek szerint kilencszázezer dinár lehet.

A szerző megkereste a helyi fatelepet is, ahol az alapanyagárakról tájékozódott. Mint megtudta, a fenyő köbmétere 23 900 dinárba kerül, a léc folyómétere negyvenöt dinár, a homok köbmétere ezerhatszáz dinár, és így tovább…

 

Forrás: Mojabackatopola.rs