Nyolcszázezres többletet mutat a szavazói névjegyzék – írta a Danas című napilap. Vagyis nyolcszázezerrel több név szerepel a listákon, mint ahány felnőtt lakosa van Szerbiának. Szavazásra jogosult például egy olyan személy is, aki az idén ünnepelhetné százhuszonnyolcadik születésnapját. A Blic című napilap adatai szerint olyanok is szerepelnek a névjegyzékben, akik nem létező címen élnek. Minden eddigi kormánynak lett volna lehetősége arra, hogy rendezze a listákat, de ezt egyik sem tette meg, sőt, soha egyik kabinet sem mutatott politikai hajlandóságot arra, hogy megoldja ezt a problémát.

A Köztársasági Statisztikai Hivatal adatai szerint Szerbiának hétmillió és 186 962 lakosa van, közülük 5,9 millióan nagykorúak, vagyis rendelkeznek szavazati joggal.

Az idei elnökválasztásra összeállított választói névjegyzékben 6,7 millió választópolgár szerepel, ebből következik, hogy vasárnap nyolcszázezerrel többen fejezhették ki akaratukat az urnák előtt, mint ahány választásra jogosult állampolgára van Szerbiának – írta a lap.