A devizaadósok/devizakárosultak támogatására tartottak hétfőn demonstrációt Budapesten, a Parlament épülete előtti Kossuth téren. Ott jártunkkor az egyik szónok épp arról beszélt, hogy Trianon a magyarság számára nem elfogadható, tehát nem létezik, „ezért Orbán Viktor monnyonle”. Mint mondta, ő alapvetően nincs a Fidesz-kormány ellen, de már több levelet is írt a magyar miniszterelnöknek, választ azonban egyikre sem kapott. Feltehetően ezzel is azt kívánta indokolni, miért várja el Orbán Viktor lemondását.

A rendezvényen egy maroknyi ember vett részt, tömegességről nem beszélhetünk, de legalább a meleg, napsütéses, tavaszias időjárás – mint képgalériánkban is látható – kedvezett a demonstrálóknak, és a turistáknak.

Az eseményt néhány egyenruhás rendőr felügyelte, rendbontás nem történt.

A fotók egy részén látható építési/bontási terület, amely előtt a felvételeken a 2-es villamos elhalad, a jelenleg lezárt Kossuth téri metróállomás fölötti munkálatok helyszíne.

Csak a félreértések elkerülése érdekében mondjuk: ez a demonstráció semmilyen összefüggésben sem áll az elmúlt napok tüntetéseivel a CEU tervezett bezárása, ellehetetlenítése miatt. S Orbán Viktor lemondását nem is az eltelt kampányidőszakban Aleksandar Vučićnak nyújtott támogatás miatt követelik.