A szabadkai Fabula Rasa Színjátszó Grund Paravarieté című előadása bizonyult a legjobbnak a Középiskolások Szín- és Filmművészeti Vetélkedőjén, amelyet pénteken és szombaton tartottak meg Zentán. Tasnádi István színdarabjában a főszerepeket Budinčević Krisztián, Dedovity Tomity Dina, Dudás Dániel és László Roland játszotta, az alkotást Greguss Zalán rendezte.

A legjobb csapatnak járó díjat a szintén szabadkai Kosztolányi Dezső Színházi Műhely érdemelte ki. A legjobb női főszereplőnek járó elismerést Dedovity Tomity Dina, a Fabula Rasa Színjátszó Grund színjátszója, és Dragić Marianna, a Zentai Magyar Kamaraszínház színjátszója kapta. Utóbbi a Tanár úr, de miért? című darabban nyújtott alakításával érdemelte ki a díjat.

A legjobb férfi alakításért is a szabadkai Fabula Rasa Színjátszó Grund színésze, Dudás Dániel, valamint Ágyas Ádám, a szabadkai Kosztolányi Dezső Gimnázium csapatának tagja kapott elismerést. Utóbbit Georg Büchner Leonce és Léna című színdarabjában nyújtott alakításáért díjazták.

A Tanyaszínház – az idei előadásban való részvételt jelentő – különdíját Szabó Róbert és Wischer Viktor, a Zentai Magyar Kamaraszínház két diákszínjátszója érdemelte ki.

A Zentai Magyar Kamaraszínház előadását a szabadkai Fabula Rasa Színjátszó Grund tagjai tekinthetik meg, a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház előadására pedig a szabadkai Középiskolások Diákotthonának a színjátszói mehetnek el. Az Újvidéki Színház előadásának a megtekintését a Kishegyesi Színjátszó Műhely, a szabadkai Gyermekszínház előadását pedig a Zentai Magyar Kamaraszínház Diákszínjátszói érdemelték ki.

A Vajdasági Magyar Amatőr és Diákszínjátszók Táborában a kishegyesi Fodor Gábor érdemelte ki a részvételi jogot, a Malomfesztivál színésztáborába pedig a szabadkai Szabó Regina mehet el. A Képes Ifjúság különdíját a Kosztolányi Dezső Gimnázium csapata érdemelte ki. A zentai Thurzó Lajos Művelődési és Oktatási Központ különdíjait pedig a zentai Papp Kinga és Szeles László nyerte.

A legjobb filmnek a zentaiak Trim című alkotása bizonyult, amelyet Szabó Margit rendezett. A Perpsektíva-díjat a szintén zentai Bogarász című film érdemelte ki, amelynek rendezője Bálint Márk, s a szakmai zsűri a legjobb rendezőnek járó díjat is neki ítélte. A Malomfesztivál filmes táborában Szabolcski Erik vehet majd részt, a Thurzó Lajos Művelődési és Oktatási Központ különdíját pedig Kószó Patrik érdemelte ki.

A kétnapos színházi és filmes rendezvényen egyébként nyolc színházi előadást és tizenöt filmet tekinthettek meg az érdeklődők.

A nyolc színházi előadás közül öt Szabadkáról, egy Palicsról, egy Kishegyesről, egy pedig Zentáról nevezett be, a tizenöt film pedig Adáról, Bácskossuthfalváról, Szabadkáról, Temerinből és Zentáról érkezett.

Az első nap programjának végén, pénteken este a zentai Mojo klubban a tavalyi Malomfesztiválról készült filmet mutatták be, majd a Sin Seekas, az Uprize és a Lóci játszik zenekarok koncertjén bulizhattak az idei KSZV résztvevői, a szombati program végén pedig a fiatalok megtekinthették a Kojot című magyar játékfilmet, amelyben Kovács Frigyes és Szilágyi Nándor szabadkai színművész is szerepel.